ar putea sa mi spuna cineva care sunt organele de conducere intr un sindicat???
ma confrunt cu o problema : scretarul trezoriei al sindicatului societatii unde lucrez urmeaza sa fie concediat in temeiul art.65 Cm. Insa presedintele sindicatului vine cu o adresa in care spune ca secretarul face parte din organele de conducere ale AGA sindicat.........e posibil???
ca tot veni vorba de contestatii hai sa ti spun cu ce alta problema ma confrunt,,,,,,,,,,,,
in ianuarie am mai concediat 29 persoane ...(evitandu se astfel concedierea colectiva :)) ) in baza art 65 ........li s a dat preaviz,,,,,un salar compensatoriu si tot ce mai cere legea...
acum m am trezit cu 28 de contestatii ,,,,,in care fostii salariati motiveaza "nu cred ca desfiintarea locului de munca e reala".............#-o
si acum frumusel va trebui sa ceri conexarea dosarelor daca aceste contestatii sunt separate si sunt intrunite conditiile conexarii si sa dovedesti ca desfiintarea acelor posturi a fost efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa :) doar stii cum e :D.....ca o paranteza sa inteleg ca a mai ramas de exterminat sindicatul? :))
Posibil, daca angajatorul care a dispus concedieriile a facut noi încadrări pe locurile de muncă ale salariaţilor concediaţi.
Potrivit dispozitiilor art. 65 alin. 2 Codul muncii, desfiintarea locului de munca are o cauza reala cand prezinta un caracter obiectiv, adica cand este impusa de reale dificultati economice, este serioasa cand are la baza studii temeinice ce vizeaza imbunatatirea activitatii si nu disimuleaza realitatea si este efectiva, atunci cand locul de munca este suprimat din structura angajatorului, cand nu se mai regaseste in organigrama acesteia ori in statul de functii.
Textul articolului respectiv „nu permite incetarea contractului individual de munca prin vointa unilaterala a angajatorului pentru motive invocate arbitrar sau in mod abuziv, astfel incat prin asemenea masuri sa poata fi ingradit exercitiul dreptului la munca.”