avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... am terminat dreptul, ce profesie credeti ca ar fi mai ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

am terminat dreptul, ce profesie credeti ca ar fi mai rentabila / accesibila?

In legatura cu profesia pe care o poate urma un proaspat licentiat in Drept. Ce ar fi mai accesibil , mai ... rentabil... ? Imi plce mult avocatura dar stiu si ca e destul de greu. Care sunt pasii de urmat pentru a deveni avocat, consilier juridic, notar......?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 10 Martie 2008
In legatura cu ceea ce ai scris tu, Lorena: ai graija, am mai spus si eu unora ca scriu mutiland limba romana si mi-am atras numai injuraturi!!! Cica suntem pe un forum si putem mutila ce si cat vrem. :P
Ioan-Liviu L. a scris:

In legatura cu profesia pe care o poate urma un proaspat licentiat in Drept. Ce ar fi mai accesibil , mai ... rentabil... ? Imi plce mult avocatura dar stiu si ca e destul de greu. Care sunt pasii de urmat pentru a deveni avocat, consilier juridic, notar......?

Cu referire la mesajul initial, dom'le, nu urma nimic juridic, lasa-ne in pace! Vrei si accesibil si rentabil, du-te langa lenesul lui Creanga cu muieti-s posmagele si intreaba-l daca sunt la fel de moi si banii!...:))
Apoi, se pare ca nu ai habar de nimic, stii macar cat inseamna sa-ti descriem aici ce trebuie sa faci pentru a ajunge in fiecare dintre meseriile enumerate de tine? :O
Ce dumnezeu!
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Da, Liliana, dar nu suntem niste utilizatori oarecare ai forumului, ci suntem inregistrati ca si consultanti in diverse profesii; deci cu atat mai mult avem obligatia de a scrie corect gramatical (intelege oricine ca se mai pot strecura greseli de tehnoredactare, dar cand abunda, e clar ca ele sunt, de fapt, de ortografie).
Nu cred ca e prea greu ca, dupa ce scriem un mesaj, sa-l mai citim o data si sa corectam greselile strecurate.
In fond, e in dezavantajul celor care posteaza astfel de mesaje, pt. ca s-ar putea ca un potential client sa ezite sa-i contacteze si/sau angajeze tocmai din acest motiv, pt. ca ar fi de presupus ca persoana in cauza va face aceleasi greseli si in cereri/acte oficiale.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
lory10 a scris:

juristconsult a scris:

Felicit consilierii juridici cere fac eforturi sa demonstreze ca nu pot fi o forta unitara si unita in opinii .
Nu este cu mirare ca nu suntem considerati o veritabila profesie ciar daca multi dintre noi incearca sa demonstreze ca suntem profesionisti in domeniu, am avut mai multe surprize neplacute in instanta din partea consilierilor juridici coleghi decit din partea avocatilor .

O parere : indreaptate spre optiunea care ti se potriveste mai mult, in ambele ai de tras, intradevar consilier juridic deviii mai usor conform opiniei generale .

Inainte de toate, corect e jurisconsult (nu juristconsult). Apoi, aveti optiunea "edit", deci posibilitatea de a va corecta greselile din mesajele postate.
Nu cred ca apartenenta la o profesie (oricare ar fi ea) iti limiteaza dreptul de a avea opinii proprii.

Corect e consilier juridic :)):)):)):)):))
Apropo.... cum ar trebui sa stau cu lovelele?:D Si cum sta cu lovelele un incepator pe cele doua ramuri (un venit minim?)
Multumim Lilianei (frumos nume=D> ) pentru comentariul tipic (r)romanesc si sentimentul ei de superioritate. Condoleante familiei ( pe viitor)
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2008
Ioan-Liviu L., utilizator

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Cor - jurisconsult sau consilier juridic? Doresc sa va supun atentiei o “discutie” in legatura cu doua notiuni: aceea de “consilier juridic” si respectiv cea de “jurisconsult”. Scopul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic indrumator Iulian81 Iulian81 Dupa ce intram in Colegiu de unde gasim consilier definitiv indrumator pentru cei care sunt stagiari? Ni se da de la Colegiu sau trebui sa gasim noi? Si ... (vezi toată discuția)