avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal

Buna ziua ,sotul meu este inchis pt. talharie unde a primit 2 ani cu executie (hotararea fiind definitiva) Are 6 luni de cand este arestat si in hotararea scrie ca se ia in calcul de cand este arestat.intrebarile mele ar fi;
- se poate lua in discutie legea 202 din 2010 si daca se ia in discutie cam cat ar mai avea de executat? avand in vedere ca el sa declarat vinovat de la inceput , este prima fapta care a facut-o ( si sper ca si ultima) are un copil minor si era la facultatea de drept si administratia publica , ultimul an .
- si daca nu se ia in calcul ( legea )cum se calculeaza si cam cat ar mai avea de
stat acolo sau ce lege s-ar putea pune in aplicare .
- la eliberarea conditionata trebuie avocat sau putem merge si cu avocatul din oficiul ,cat influenteaza avocatul pt eliberearea conditionata.
Cel mai recent răspuns: geacomini , utilizator 14:01, 12 Noiembrie 2010
Buna ziua!
Legea 202/2010 nu se apliuca in cazul domnului deoarece cauza a fost deja judecata definitiv. Recunoasterea faptei, avand ca efect reducerea cu o treime a limitelor pedepsei se poate face in cursul judecatii, intr-o procedura accelerata, dar nu se aplica retroactiv.
Calculul se face si in functie de zilele de munca prestate, a se vedea in acest sens Legea 275/2006 privind executarea pedepselor.
La eliberare puteti merge si cu avocat din oficiu. Ce pot sa va spun este ca acesta va vedea dosarul cu 10 minute inainte de judecata.... concluziile le trageti dvs:)! Un avocat ales va poate consilia eficient in toata procedura privind eliberarea conditionata!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Dar eliberarea conditionata in acest caz cand ar fi ,avand in vedere ca el munceste ,nu a cauzat nici o problema acolo ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pedeapsa Iloredana Iloredana Buna seara, imi poate spune cineva, aproximativ, la o pedeapsa de 7 ani cu executare (complice furt calificat) cat se va face calendaristic? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mica reforma in justitie se aplica? simona morar simona morar sotul meu are 2 condamnari, care sau contopit si a primit 4 ani cu executare. una e pt delapidare, inselaciune, fals in acte. el sia recunoscut vina si ar mai ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata- cat de mult ajuta noul cod penal??? roxanaph roxanaph Buna seara! Am si eu o intrebare referitoare la fratele meu care a executat deja 2/3 din pedeapsa , a intrat in comisia de liberare conditionata , dar a ... (vezi toată discuția)