avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mica reforma in justitie se aplica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mica reforma in justitie se aplica?

sotul meu are 2 condamnari, care sau contopit si a primit 4 ani cu executare.
una e pt delapidare, inselaciune, fals in acte. el sia recunoscut vina si ar mai avea de plata firmei respective vreo 15000 lei. atunci asa neau sfatuit avocatii sa nu mai platim ca oricum face inchisoare.
credeti ca mica reforma il poate ajuta cumva? vreo lege ?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 10:22, 1 Decembrie 2010
da, mica reforma in justitie se aplica din 25 noiembrie
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Beth, utilizator
Legea 202/2010 nu este aplicabila celor aflati in cursul executarii unei pedepse.
Oricum sfatul primit privind neachitarea prejudiciului n-a fost tocmai bun, pentru ca achitarea prejudiciului produs prin infractiune poate fi retinuta ca o circumstanta atenuanta in procesul penal cu efect in planul coborarii pedepsei sub minimul special prevazut de lege.
Pai avocatii dvs ce v-au spus?
In ce stadiu este dosarul? Este o solutie definitiva? S-a inceput executarea pedepsei?
Legea 202/2010 nu are cum sa il ajute.
Exista cai extraordinare de atac, dar se pot uza doar in anumite cazuri, strict reglementate de lege.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
fiind deja condamnat nu beneficiaza de prevederile acestei legi.
pot spune ca sfatul de a nu plati prejudiciul nu a fost unul bun deoarece tot va trebui platit la un moment dat.
se va ajunge probabil la executare silita si tot va trebui sa o plateasca .
parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege sa aprobat curand ? blandreea23 blandreea23 pt dosar penal in circulatie cu alcoolemie de 2 % si respectiv 2.15 . am auzit ca ar fi intrat o lege nou saptamana trecuta. el si-a primit sentinta azi de 3 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legea aledical aledical Am savirsit o fapta penala delapidare in 2006-2009 in 2010 m-am autodenuntiat . firma a depus plingere penala am fost chemat la politie in septembrie 2010 de ... (vezi toată discuția)
Caz penal geacomini geacomini Buna ziua ,sotul meu este inchis pt. talharie unde a primit 2 ani cu executie (hotararea fiind definitiva) Are 6 luni de cand este arestat si in hotararea ... (vezi toată discuția)