Am savirsit o fapta penala delapidare in 2006-2009 in 2010 m-am autodenuntiat . firma a depus plingere penala am fost chemat la politie in septembrie 2010 de atunci nu mai stiu nimic la ce sa ma astept? Nu am mai avut probleme cu legea. Am recunoscut fapta si in declaratia de la politie. Am colaborat cu firma si doresc sa colaborez si cu organele de cercetare penala. Am scos un cazier pentru angajar iar acolo nu apare ca sint cercetat penal. Suma nu am returnato inca pentru ca nu am doar acum m-am angajat si doresc sa platesc lunar fostei firme cit pot suma este destul de mare.Doresc sa stiu daca voi fii arestat preventiv? Pot sa scap cu inchisoare cu suspendare daca nu citi ani risc.
Fapta nu apare in cazier decat in situatia in care s-a pronuntat o hotarare definitiva de condamnare.Asadar in cursul urmaririi penale nu se va inscrie in cazier .
Faptul ca ati colaborat cu organele de cercetare penala si ati recunoscut fapta , lipsa antecedentelor penale , constituie circumstante atenuante si vor fi avute in vedere la individualizarea pedepsei.
Ati putea merge si pe varianta art. 74 indice 1 din Codul Penal, introdus prin art. XX 2. din Legea 202/2010 (Mica Reforma). Conform articolului 74^1din Codul penal, pentru faptele de delapidare, daca prejudiciul este de sub 50.000 de euro si este recuperat in totalitate, se aplica amenda administrativa, dar care se trece in cazier.
Delapidare
aledical
Buna seara am savirsit in perioada 2006-2009 o delapidare pe care am recunoscut o in 2010 deci m-am autodenuntiat firma a depus plingere penala am fost chemat ... (vezi toată discuția)