Buna ziua!
Sunt utilizator nou si apreciez 'codul de legi' al site-ului Dvs!
Sunt administrator la o firma ce functioneaza de aproape 2 ani si contabilul actual nu ma poate ajuta. Sper sa devin un abonat activ.
Am o angajata careia trebuie sa-i desfac contractul de munca incepand cu 20 noiembrie din cauza reducerii activitatii firmei. Am angajat-o din 15. 09. 2009 cu 8 ore/zi cu mentiunea ca in perioada 01.11. 2009 - 01. 03.2010 a fost cu 2 ore/zi. Intre 01.03. si 20.11. 2010 a lucrat tot cu 8 ore/zi. Anterior a lucrat cu contract de munca doar in 2006 - 2007 cand sustine ca a avut stagiu de cotizare complet. N-am putut sa verific pentru ca nu are carnet de munca. Acum ma roaga sa o ajut sa primeasca ajutor de somaj.
Intrebarea este daca poate beneficia, in conditiile expuse mai sus. Daca n-a mai beneficiat de ajutor de somaj niciodata se poate considera si perioada lucrata anterior( 2006 - 2007) ca si contributie pentru somajul actual?
Sper sa fi fost succint si clar si va multumesc pentru raspuns. Daca e nevoie de alte detalii le voi oferi.
O zi deosebita!
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni (20.11.2008-20.11.2010) sa aiba 12 luni (cu 8 ore pe zi) lucrate si cotizate la somaj.
2. Din datele prezentate reiese ca la dvs. in firma a lucrat 14 luni din care 4 luni cu 2 ore pe zi deci ar fi 11 luni cu 8 ore pe zi (cele 4 luni cu 2 ore pe zi fac o luna cu 8 ore pe zi).
3. Ii mai trebuie o luna pentru care poate lua adeverinta tip pentru somaj de la fostul angajator.
4. Asadar va beneficia de indemnizatie de somaj, daca in perioada 20.11.2008-15.09.2009 mai are o luna lucrata si cotizata la somaj.
5. Pentru siguranta sa mearga la AJOFM cu adeverintele de vechime de pe unde a lucrat (fiindca nu are carnet de munca) sa verifice stagiul de cotizare la somaj.
6. Daca nu poate primi indemnizatie de somaj poate o mai tineti dvs. o luna de zile si apoi indeplineste conditiile.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Conditii acordare somaj
Caya
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind incadrarea in conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj:
contract perioada nedeterm. angajator X: (15.05.2006 ... (vezi toată discuția)
Somaj...
bianchita
Buna ziua
In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut ... (vezi toată discuția)