avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Diferite afirmatii online impotriva unei firme
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Diferite afirmatii online impotriva unei firme

Buna.
Un coleg de-al meu a scris pe un forum diferite afirmatii asupra unei societati comerciale. El a navigat pe forum declarandu-si nemultumirea, a cerut anumite sfaturi, si probabil fara sa vrea a scris afirmatii calomnioase despre acea firma.
Ieri a primit citatie in care scrie ca a adus prejudiciu firmei, iar aceasta ia deschis proces civil pt pretentii.
Colegul era inregistrat pe acel forum cu date reale, scriind topicul fara anonimat.
Ce se poate face in acest caz? Se poate demonstra virtual ca el a scris acele acuze?
Astept pareri. multumesc.
Cel mai recent răspuns: andrei_coma , utilizator 15:13, 15 Noiembrie 2010
justice123 a scris:

Aveti grija sa discute pe gratis in vederea angajarii printr-un onorariu daca e cazul. Avocatii care se pricep cu adevarat nu iau taxa pe "consultatie" zic eu. De fapt acea "consultatie" este echivalentul unui interviu, in care avocatul de fapt decide daca e apt pentru caz mai degraba, fiindca dvs aveti mai putine sanse sa va dati seama. In final, un avocat bun poate clasifica cazul dvs instant si-si poate da seama de rezultat, eventual poate fixa un onorariu pe loc si apoi sa discutati detaliile procesului.

Cu "daca e cazul", vreau sa spun ca nu cred ca firma aceea angajeaza un avocat doar sa sperie, de aceea v-am sfatuit sa faceti la fel. Eu cred ca ei n-au caz si va vor plati cheltuielile de judecata, iar dvs veti ramane cu o experienta utila :D

Nu stiu daca are caz sau nu, dar se mai pune si problema depistarii dupa IP-ul calculatorului, ceea ce ar fi foarte greu de depistat, mai ales ca din cate stiu colegul a scris pe forum de la un calculator conectat la o retea cu IP dinamic. Acesta se modifica la diferite intervale de timp. Deci va avea nevoie de un avocat care sa-l apere si care sa stie cate ceva despre probleme asemanatoare care se petrec in lumea virtuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnai ContSters194965 ContSters194965 insulta si calomnia mai sunt incriminate penal? daca sunt doar infractiuni de cod civil de ce in urma unor astfel de acuzatii , in paranteza fie spus eram ... (vezi toată discuția)
Injurii pe un site, actionare in judecata admin Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)