Apartamentul a facut parte din bunurile comune la partaj in cadrul procesului de divort?
1. Daca DA si s-a stabilit deja modalitatea de impartire prin Hot. Jud. definitiva si irevocabila NU, pt. ca oricand pot aparea probleme din partea sotului care urma sa fie despagubit! Va fi ca si Cuiul lui Pepelea.
2. Daca NU, DA se poate face donatia, atentie insa daca mai sunt si alti copii, minori sau majori! donatia ar putea fi atacata de unul dintre acestia si poate fi usor anulata.
Nu am ajuns inca la partaj, tocmai de aceea as vrea sa stiu daca pot fi facute acte de donatie pe numele copilului minor, ca sa nu mai ajungem la partaj si sa nu creada ca-i doresc eu averile. Apartamentul este bun comun, dobandit in timpul casatoriei.
Multumesc pt raspuns
Si dupa ce copilul ajunge major, unde veti sta? Intelegeti ca prin donatia asta nici dv. si nici sotul nu mai aveti vreun drept la apartament?
Aveti unde sta, un acoperis deasupra capului?
Pt mine nu e nicio problema, am un apartament dinainte de casatorie, voi locui acolo cand va deveni major baiatul.Pe mine ma intereseaza o cale cat mai usoara si mai putin costisitoare ca sa raman acum in apt cu baiatul , as dori sa am un act facut la notar .
Cred ca mai bine vorbiti cu un avocat, sa va spun de ce.
De exemplu, ambii parinti doneaza astazi jumatatea sa de apartament copilului. Totul bine si frumos.
Moare fostul sot in 10 ani si mai lasa un copil (adica mai face inca unul intre timp). Avere de lasat mostenire, nu are... asa ca... acel al doilea copil poate cere si OBTINE revocarea donatiei.
Adica, e ok sa faceti azi, dar un act care nu ia in considerare si viitorul cu toate posibilitatile lui ar putea sa va dea peste cap in 10-20-30 de ani.
In principiu puteti face donatie, dar aceasta ar putea fi desfacuta, atat as vrea sa intelegeti.