avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... asistenta juridica avocat strain
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

asistenta juridica avocat strain

O firma romaneasca poate incheia un contract de asistenta juridica ( ex. consultanta juridica in domeniul fiscal ) cu un birou de avocati din strainatate? In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: sabinna , utilizator 20:37, 13 Noiembrie 2010
Daca e o prestarea de servicii de consultanta fiscala in Romania sau pentru legiile romana, ar trebuie se inregistreze ca tare nu ca avocati. Daca are implicatiile avocationale, e obligat sa inscrie asa cum a informat justicemn. Ar trebuie sa te uiti bine obiectul contractului. Totusi in una sau alta trebuie sa inregistreze. Nu e pozibil nici principiile de reciprocitatii internationale, nici acordurile bilaterale.
Obiectul contractului il constituie " opinie juridica"cu privire la aplicarea legii fiscale romane. Contractul urmeaza a fi incheiat cu o firma de avocati straina dintr-o tara din afara UE. Opinia juridica va fi furnizata de aceasta firma.Ca sa pot incheia contractul trebuie sa cer dovada inregistrarii avocatilor in Baroul din Romania? Acesti avocati trebuie sa dea un examen privind cunoasterea dreptului romanesc?
Mi se pare ciudat ca se intrebi atata chestiile. Daca faci un contract cu firma respectiva fiind straina, si necunoscatori de legiile romana, cum se poate plati pe cineva asa?. Cred ca mai bine, nu faci contract si gata. Daca sunt cunoscatori a legiile romana in ceea ce priveste niste livrari de marfa din tara de origine a avocatiilor poate ca si ei cere consultanta pe alta firma romana, si doar trebuie sa te uiti unde se face contractul, deoarece daca se faci un exemplu in Rusia, nu are UNBR nimic impotriva. Si daca face consultanta si despre legiile romana si rusaice e bine sa se faca cu o singura firma. Nu stiu care este sincer problema dv.
OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen admitere barou loredanazgz loredanazgz Buna ziua, nelamurire mea este utmatoarea: Am terminat facultarea de drept in anul 2008 in Romania , si mi-am equivalat studiile in Spania , in urma unor ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a oferi consultanta juridica de catre un cetatean strain Oana_Stirbulescu Oana_Stirbulescu Buna Ziua, Am urmatoarea situatie: Cetatean italian, PFA, avocat, cu cabinet de avocatura deschis in Italia, doreste sa ofere consultanta juridica pe ... (vezi toată discuția)
Avocat din spania arara arara va rog sa-mi spuneti daca un avocat cu experienta din Spania poate sa profeseze in Romania. in ce conditii? (vezi toată discuția)