avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

Bunicul meu a avut un teren in Bucuresti care nu se mai poate retroceda in natura , fiind ocupat de o benzinarie. Cum pot afla daca unul din mostenitorii sai (in speta unchiul meu care a facut notificare conform legii 10/2001), a primit titlu de despagubire ?
Mentionez ca a am fost plecat din tara si din ce stiu a facut notificare fara sa ma includa pe mine si fratele meu ca mostenitori dupa bunicul nostru (parintii nostrii sunt decedati).
Este posibil sa mai pot introduce si eu o cerere de despagubire conform legii 10/2001 ca mostenitor sau daca conform legii 10/2001 nu mai este posibil, mai exista vreo alta cale legala de a obtine despagubiri ?
Va multumesc anticipat
Degeaba ne povestiti ca ajungem la aceeasi concluzie.

De terenul (despagubirea aferenta lui) care a apartinut bunicului beneficiaza NUMAI unchiul pentru ca NUMAI el a facut cerere in baza legii 10.
Nu conteaza cati posibili mostenitori ar fi avut bunicul. Cel care a facut cerere primeste si partea care s-ar fi cuvenit celorlalti mostenitori, daca acestia din urma nu au urmat procedura prevazuta de Legea 10.

Imi pare rau, dar asta era partea cu "ciuda". Nu ai ce sa faci. Degeaba afli cati bani a primit sau inca n-a primit unchiul, dar o sa-i primeasca.

Stiu ca nu suntem pe placul lumii atunci cand rostim adevaruri, dar asta e...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2008
romascanu, moderator
Multumiri doamnelor Gradinaru si Romascanu penru clarificari.
Imi cer scuze doamnei Gradinaru, insa am repetat o parte din raspunsuri dind copy paste unui mesaj anterior, lucru pe care am incercat sa il explic dnei Romascanu prin mesaj privat si nu am stiut ca va raspunde si altcineva decit ea de aceea au aparut intrebari la care se raspusese deja.
Nu am intentionat sa agasez repetind aceleasi intrebari in scopul de a primi cu orice pret sperante desarte, ci in ideea de a-mi clarifica optiunile.
Cu stima
Eu am cumparat un teren la munte, de fapt mai multe terenuri. Printre ele exista si 1 ha padure. Nu au existat acte prin notariat. Proprietarul le-a folosit pe perioada mai mare de 30 ani. Am proces pentru obtinerea actului de proprietate pe teren. Dar cu padurea nu stiu ce pot sa mai fac, intrucat termenul de retrocedare a expirat, dupa cum mi-a fost comunicat. Ce pot face in situatia aceasta?
Ati cumparat o padure de la cineva care nu era proprietar? Cereti de la el despagubiri.
Veniti cu amanunte: cand ati cumparat, ce spune actul, orice.
Inteleg ca nu ati cumparat, doar aveti un act sub semnatura privata in acest sens, adica un fel de promisiune de cumparare...
Daca a fost facut cu cap, obtineti daune. Daca nu, asta e, vina dv.
Daca e mai vechi de 3 ani si nu ati facut nimic... #-o
Buna ziua, sunt noua pe acest forum.
Problema mea se rezuma in cateva randuri. Bunica mea a detinut un teren cu o casa care au fost demolate in 1987. Mentionez ca bunica mea era proprietara imobilului respectiv. Ulterior demolarii ea a primit o instiintare prin care i se oferea o despagubire pentru imobil, pe care nu a ridicat-o niciodata.
Intrebarea mea este daca se mai poate revendica terenul+ imobilul. Bunica mea detine toate actele de proprietate.
Astept un raspuns

Alte discuții în legătură

Se mai poate revendica imobil pe legea 10/2001 acum teodor badescu teodor badescu Am depus notificare revendicare imobil legea 10/2001 si primaria a emis o decizie de despagubire si astept si acum.Sunt dat in judecata pentru anularea ... (vezi toată discuția)
Legea lupu mante23 mante23 Buna ziua, As avea o intrebare. Imediat dupa aparitia Legii Lupu, unchiul mamei mele a solicitat punerea in posesie pentru un teren intravilan+ casa bunicii ... (vezi toată discuția)
Succesiune problematica Swamera Swamera Buna ziua, Avem probleme cu o succesiune din partea bunicilor, mai ales din cauza faptului ca nu stim ce avem de facut in momentul de fata. Situatia se ... (vezi toată discuția)