avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
ruxxandra a scris:

mai sunt cateva zile...cum va simtiti? :) eu am niste emotii grozave!
am o intrebare pentru voi: de ce vreti sa va faceti avocati?(aveti grija ca la oral, e posibil sa va intrebe si asta!)
mult succes dragilor si astept si parerile voastre!:P

yeeeeh right..... Asta daca nu ai idee de niciun subiect da pa bilet?
Si ce am mancat de dimineatza oare nu ne intreaba? :stunned:
Eu nu am auzit de asa ceva (cel putin in BV) Si am prieteni care de vreo cativa ani incoace tot intra (sau incearca) in Barou

Si eu tot cu morcovul. Tre sa imi iau niste iepuri ca sa mai scap de o parte din el
voi ce scrieti la urmatorul subiect de la civi : Imparteala mostenirii. notiune, obiect, conditii si forme?
daca vrea cineva sa raspunda...:) va multumesc anticipat.
spor la invatat
Revin cu o intrebare ... daca aveti idee. Uzucapiunea in regim CF se mai aplica in practica? Nu ma intereseaza dispozitiile legii sau uzucapinile incepute inainte de `96. Stiu ca sunt problemele cu aplicarea publicitatii imobiliare si ma intereseaza daca uzucapiunea in regim CF mai este de actualitate.
Merci
roxana24 a scris:

voi ce scrieti la urmatorul subiect de la civi : Imparteala mostenirii. notiune, obiect, conditii si forme?
daca vrea cineva sa raspunda...:) va multumesc anticipat.
spor la invatat

Eu am regătit subiectul astfel:

56. Impirtirea mo$tenirii.Notiuiie, conditii, obiect si forme.
Impartirea este operapunea juridic£ care pune capal staiii de indiviziune (coproprietate) prin imparp'rea. in natura si/sau prin echivalent, a bunurilor atlate in indiviziune, avibd ca efect inlocuirea cu efect retroactiv a cotei-parji ideale, indivize, asupra acestora, cu drepturi exclusive ale fiecaruia din coindivizari asupra unor bunuri (valori) determinate in materialitatea lor.
1 Conditu generate defend ale Impirteliimosjenirii izeaza
calitalea persoanelor care o pot cere, capacttatea lor de exercipu si, in mod exceptional,ncxesitotea unei autorizapi. -In-primul rand, imparfeala poate fi cerutS de catre coindivizari (mostenitorit legali si legatarii universal! sau cu titlu universal}.
- Succesorii in drepturi ai coindivizarilor pot cere imparteala sau conlinua acpunea inceputa de autorul lor.
- Creditorii personal] ai coindivizarilor pot cere imparteala sau continua acpunea de imuarteala promovata de coindivizanil debitor.pe cale ac(iunii oblice.
2. Capacitates de ejcercitiu necesari pentru a cert fi a participa la imparfenla .ton coindivizarn participant! la imparteala (inclusiv in cadrul procedurii succesorale notariale) trebuie sS aibs capacitatea deplinS de exercipu, iar persoanele lipsite de capacitate sau cu capacitate de exercitiu restransS trebuie sS fie leprezentate, respectiv asistate de ocrotitorul legal.
3. Atttffrtzafie: potrivit legislajiei in vigoare
icjirea din indiviziune nu este conditionals de obtinerca unei autoriza(ii administrative prealabile.
Obiectul tmpartirii succesorale
Obiectul imparjelii il constitute, m principiu numai bunurile asupra cSrora poarta drepturile reale ale defiinctului transmise asupra mostemtorilor.
1 Bunurile existente In patrimonial succesoral nesupuse partaju/ui sunt:
- bunurile individual determinate care formeazS obiectul unor legate cu titlu particular se dobandesc de catre legatar de la data deschiderii mo$tenirii si deci nu formeaza obiectul paitajului.
- bunurile care, prin destinapa sau prin natura lor, nu sunt
susccphbilc de a fi impflrtitc: amintirile de tamilie, servitutile si partilc comune din imobile destinate iblosin^i in comun, dreptul real de folosinfa asupra locurilor de imormantare.
2. Bunurile carefac nhiecOil fiarta/ului, de$i nu au existot la masa succesorala la data deschiderii moftenirii sunt: - bunurile care sunt aduse la masa succesorald ca efect al reducjiunii liberalitap'lor excesive sau ca efect al raportului donatiilor;
- bunurile care intrS in masa succesoraM in temeiul subrogajiei reale cu titlu universal; 4erenurile asupra carora se reconstituie dreptul de propietate al defunctului;
-fructele naturale, civile sau industriale produse de bunurile succesorale dupa data deschiderii
mostenirii.
FORMELE IMPARTELII
lesirea din indiviziunea succesorali se poate realiza in doua forme: prin buna invoiala si pe
cale judecatoreascS
I. tmptrfealaprin buna invoiala: trebuie si indeplineascS urmatoarele conditii: - top coindivizarii sS fie prezenp;
- sa aiha capacitate de exercipu deplina, sa fiemajori;
- coindivizarii sa fie de acord cu realizarea impar(elii pe aceastd cale si cu clauzele convenp'ei.
Coindivizarii pot impar^i bunurile indivize „ oricnm ar voi". 2 imparteala pe calejadecatoreaxa: potrivit kgii, partajul judiciar este obligatoriu: - daca nu sunt prezenp (personal sau prin reprezentanja) top coindivizarii;
- daca intre coindivizari exists persoane lipsite de capacitate de exercipu sau cu capacitate de exercip'u restransa.
Cine ma poate ajuta cu urmatoarele subiecte de la procedura civila?
-Executarea silita indirecta-imobiliara
-Executarea silita indirecta-mobiliara

adresa mail : ro_jajo@yahoo.com
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)