avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea CIM prin acordul partilor ( art. 55).
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea CIM prin acordul partilor ( art. 55).

Buna ziua,

care este procedura ce trebuie urmata in cazul desfacerii CIM prin acordul partilor ( art. 55). Mentionez faptul ca e vorba de un cadru didactic necalificat, reclamat de catre parinti la conducerea scolii, pt neindeplinirea sarcinilor de servici. Care este formula prin care trebuie sa-si dea acordul acel cadru didactic, pentru a se evita Comisia de disciplina?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 13 Noiembrie 2010
ophelia a scris:
......

Va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ti raspuns.
Din dorinta de a pastra limitele legalitatii, va informez ca va scriu in calitate de director si sincer nu am nici un interes sa eliberez postul. Este al 2-lea invatator la clasa respectiva, dupa ce primul si-a dat demisia ca urmare a nedecontarii navetei ...............


Stimata doamna director,

In primul rand tin sa precizez ca nu sunt cadru didactic. Am doar relatii de colaborare...
Stiti mai bine ca si mine ca schimbarea, mult prea des, a unui invatator dauneaza in primul rand elevului.

Apoi as vrea sa va spun ca primarul dvs. ar trebui dat de pamant pentru ca incalca Legea 128- Statutul.... [art. 104 alin. (3)]!!!

Decontarea navetei este obligatorie, in conditiile legi.
Pana si Legea 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, prevede se deconteaza cheltuielile de transport, dar diminuat cu 25% ( art. 2 ):
Art. 2
(1) Se reduc cu 25% urmatoarele drepturi de natura salariala de care beneficiaza personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare al acestora:
...................
b) drepturile prevazute la art. 104 alin. (3) si art. 107 alin. (4) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare;
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Darie Tudor, utilizator

buna ziua .impreuna cu firma unde am muncit am fost de comun acord pt incetarea activitati.dar acum am primit o instiintare poprire cum ca as datora o anumita suma firmei.va multumesc pt raspuns
Situatia e clara: cadrul didactic necalificat, nu face fata si ma opresc aici. Iar consecinta au fost 3 reclamatii verbale (deocamdata), inregistrate doar in caietul de audiente, din partea parintilor care au spus ca nu-si mai aduc copii decat in zilele cand eu personal voi putea intra la ora (cu acordul d-nei invatatoere, mi-am facut un obicei ca zilnic, sa intru sa o sprijin in activitatea didactica, la orele de limba romana si matematica si nu numai; de exemplu, ieri i-am pregatit materialul didactic si la abilitati practice...). In aceste conditii, in urma discutiei pe care am avut-o cu d-l inspector si cu d-na invatatoare, am considerat ca cel mai "bine" ar fi aplicarea art. 55, c).

Situatia este nefericita, dar cum credeti ca veti rezolva? Va trimite ISJ-ul prof. calificat, la 15 noiembrie? Apoi, in tot acest conflict, cei care pierd sunt copiii. Da, cred ca ar trebui sprijinita doamna, nu data afara. Parerea mea... Restul vi l-a spus dl Darie Tudor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
elena138, utilizator
Intr-adevar situatia este nefericita, cu atat mai mult cu cat d-na are un copil minor, dar, fara a putea da detalii, chiar este o problema pe care am incercat sa o musamalizez la nivelul scolii, in speranta ca lucrurile se vor schimba cu timpul; din pacate oamenii sunt rai...dar sunt cu constinta impacata ca am incercat sa fac totul si fara a ma justifica m-am deplasat si la parintii elevilor problema etc.
Referitor la decont, raspunsul la adresele mele oficiale a fost unul scurt si anume "nu sunt fonduri". Iar la sedinta Consiliului Local am mai precizat si faptul ca deja ne-a plecat un cadru didactic titular din cauza imposibilitatii platii contravalorii unei deplasari la si de la domiciliu pana la scoala, respectiv suma de 190/luna (39 kmx2/zi). Nu mai e mult si ne vor zice ca din punctul lor de vedere, al alesilor..., putem pune lacat pe scoala.
D-l inspector mi-a promis ca va gasi un invatator calificat, eventual pensionar, platit la cumul, care sa accepte sa-si plateasca naveta din banii lui.
cristina.anca a scris:


buna ziua .impreuna cu firma unde am muncit am fost de comun acord pt incetarea activitati.dar acum am primit o instiintare poprire cum ca as datora o anumita suma firmei.va multumesc pt raspuns


Pentru ce datorati acea suma? ... trebuia sa existe un litigiu de munca , pentru a se ajunge la poprire...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata-personal didactic auxiliar quantik quantik Am castigat o bursa postdoctorala cu durata de 2 ani. As dori sa stiu (temeiul legal) daca este posibil sa solicit concediu fara plata sau suspendarea ... (vezi toată discuția)
Model demisie fara preaviz alexandrumarin alexandrumarin Buna ziua, Va rog sa imi aratati si mie un model de cerere de demisie fara preaviz. Cu respect. (vezi toată discuția)
Consiliul de administratie mariamocanu mariamocanu daca nu e titularul scolii poate face parte din consiliul de administratie al scolii? (vezi toată discuția)