avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita impiedecatã de un comodatar apãrut ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita impiedecatã de un comodatar apãrut ulterior deciziei CA Buc. de constatare a nulitãþii absolute a contr. v/c in baza L 112/1995

Bună ziua.
Vă voi expune sintetic problema ce trebuie să rezolv.
În anul 2003 am obţinut o hotărâre definitivă a CA Buc. prin care se constată NULITATEA ABSOLUTÃ a contractului de vânzare-cumpăre (făcut în baza L 112/1995) şi s-a dispus ca pârâţii să-mi lase în deplină proprietate şi posesie respectivul imobil.
-Pârâţii au făcut recurs şi au obţinut suspendarea judecăţii în baza art.244 alin.(1) pct.1..Recursul nu s-a judecat încă.
-În anul 2006 am înscris la OCPI hotărârea definitivă, cu sarcina privind dispoziţia instanţei,precum şi existenţa litigiului la ICCJ.
-În anul 2009, pârâţii ajută o rudă să-şi facă domiciliul stabil la adresa imobilului respectiv, respectiva persoană nelocuind în imobil ,nici acum.
Anul acesta , am solicitat şi mi s-a încuviinţat executarea silită a hotărârii definitive pe care am investit-o cu formula executorie.
După ce pârâţii au primit somaţia trimisă de executorul judecătoresc- deci, în timpul executării-, aceştia purced la înregistrarea la OCPI a unui contract de comodat pe care l-au incheiat cu o persoană fizică (contract înregistrat la un birou de avocat cu sediul intr-un alt judeţ decât judeţele de domiciliu a părtilor contractante, şi încheiat de părţi cu 6 luni mai înaintea înregistrării la OCPI)
La data convocării pentru evacuare, din parte debitorilor nu s-a prezentat nimeni, din partea COMODATAREI prezentându-se un avocat ce a făcut opoziţie la executare motivat de faptul ca, clienta sa nu este nominalizată în titlul executoriu. În aceste condiţii am încheiat un pv.prin care am acordat un termen nou peste 5 luni.,

CE AM DE FÃCUT MAI DEPARTE PE LINIA EXECUTÃRII ?

CUM POT OBŢINE NULITATEA ABSOLUTÃ A CONTRACTULUI DE COMODAT ªI CUM POT OBŢINE EVACUAREA SILITÃ , DIN IMOBILUL RESPECTIV, A COMODATEREI ?

Vă rog să-mi spuneţi pe ce motive de drept pot întemeia cerea în justiţie.

Dacă aveţi cunostinţă de vreun caz similar şi aveţi vre o hatărâre care să-mi ajute , poate mi-o puteţi trimite şi mie.

Adresa mea de E-mail este taticuvmp@yahoo.com

Vă mulţumesc foarte mult pentru sprijinul pe care -sper- mi-l veţi da

Sunt aplicabile regulile de drept generale.
Sa cereti si evacuarea in aceeasi actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita /contract de comodat rolex rolex In urma unui proces de evacuare care a durat din 2008, ce a trecut prin fond, apel si recurs, sentinta a ramas definitiva si irevocabila de evacure a unei ... (vezi toată discuția)
Executare silita; sedii sociale elenaeu1 elenaeu1 Buna ziua, rog a ma ajuta cu un sfat - am adjudecat un ap la executor bancar, s-a achitat pretul, s-a facut dosar de incuviintare executare silita la alt ... (vezi toată discuția)
Mai pot cere o noua evacuare ? just1 just1 acum trei ani am cumparat un imobil la o licitatie publica, anul trecut am obtinut o sentinta civila de evacuare impotriva fostilor locatari, m-am adresat ... (vezi toată discuția)