avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita; sedii sociale
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita; sedii sociale

Buna ziua, rog a ma ajuta cu un sfat - am adjudecat un ap la executor bancar, s-a achitat pretul, s-a facut dosar de incuviintare executare silita la alt executor jur, care s-a admis, s-a trimis somatia catre debitor. Acesta a depus contestatie la executare, motivand, ca in ap sunt inscrise sediile sociale a 2 SRL, sunt ale lui, el este si asociat unic, care are contract comodat ,si ca nu se poate face evacuarea lor. Conform art 519 din c.p.c privind efectele comodatului, locatiunea si actele juridice privitoare la imobil raman in fiinta sau dupa caz inceteaza potrivit legii.
Odata emis actul de adjudecare, contractul nu inceteaza de drept , si se considera ca acestea folosesc imobilul fara titlu, iar procesul de evacuare se va efectua si impotriva lor, fara a fi nevoie de o noua incuviintare din partea instantei?
Multumesc mult
Elena
Cel mai recent răspuns: elenaeu1 , utilizator 07:44, 8 Ianuarie 2012
Din succesiunea precizata de dvs rezulta o neclaritate privitor la conditiile in care a fost realizata a doua procedura de executare silita,avand in vedere ca exista un singur titlu executoriu,care a fost materializat prin adjudecarea apartamentului de catre dvs
actul de adjudecare emis de executor bancar, a fost depus la executor juridic pentru executare | evacuare | , acesta a depus dosar la judecatorie pentru incuviintare executare silita, conform procedurii de evacuare, dosarul a urmat cursul, finalizandu-se cu somatia catre debitor, care a facut contestatia despre care am vorbit, avocatul lui motivand si verbal ca va cere ordonanta prezidentiala de suspendare a executarii, pe motiv ca acolo fiind sediu social, scriptic doar, nu se poate face evacuarea lor.

Nu stiu daca e corect , ca ordonanta prezidentiala poate fi atacata cu recurs, si cred ca daca se va cere ord. prezidentiala, voi face recurs cu motivatia de mai sus, deoarece am cerut evacuarea si nu denuntarea contractelor comodate , acestea oricum si-au pierdut obiectul odata cu emiterea actului de adjudecare.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar - probleme cu evacuarea Irina S. Irina S. Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat in favoarea bancii- se pot evacua si tertele persoane care au domicilul la acea adresa conform ci? solutii amanare evacuare. cristinaanghel cristinaanghel Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea problema: Clientul X a luat un credit, si a ipotecat cu ... (vezi toată discuția)