avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

Buna seara !
Am lucrat la un mag. timp de un an si vreo doua luni cu contract de munca cu 8 ore pe zi/40 pe sapt.cu 720 de lei si mi am dat demisia si i urm. zi m am angajat la alt mag. cu contract de munca dar cu 4 ore pe zi si cu salar pe contract de 350(parca,nu s sigura) pt ca in mana imi da 450 ,as dori sa stiu daca voi beneficia de indemnizatia de crestere a copiluluiu(is insarcinata in 6 luni si o sapt. si peste o luna intr u in concediu)?si as dori sa stiu cine imi plateste concediul din inainte de nasterea copilului?
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
monikamona86, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:21, 12 Noiembrie 2010
Art.1 OUG 148/2005
... persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ....
Daca este vorba de concediu de maternitate, acesta este platit din fondurile asigurarilor sociale de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate ContSters127526 ContSters127526 Buna ziua, Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului maria_p_ioana maria_p_ioana Sunt insarcinata in luna a 5a avand un contract de munca din 21 august 2009 si cu o presusa data a nasterii in 9 iulie 2010, prin urmare in momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia cresterea copilului rodi_ali rodi_ali Am si eu o nelamurire. Nu lucrez momentan nicaieri, si am ramas insarcinata. ce pot face pt. a beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului? se poate ... (vezi toată discuția)