avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare pensie de intretinere restanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare pensie de intretinere restanta

va rog sa imi dati articolele din lege in care ma pot incadra intr-un proces civil pentru recuperare pensie de intretinere pentru minor neplatita de trei ani .
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 20:03, 16 Noiembrie 2010
Chiar daca sentinta prin care a fost stabilita pensia de intretinere este pronuntata in anul 2003, se poate pune in executare pentru sumele neachitate pe ultimii trei ani, pentru ca pensia este o prestatie succesiva, lunara., care se supune si ea termenului de prescriptie general de 3 ani.
am inteles. multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)
Nu e respectata sentinta judecatoreasca! ContSters114951 ContSters114951 Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: dintr-o relatie de concubinaj s-a nascut un copil, acum in varsta de 9 ani. L-am dat in judecata pe tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mikitth mikitth De cel putin trei ani, sotia nu mai primeste pensie alimentara pentru copilul minor , dintr-o casatorie anterioara, desi la sentinta de divort a fost ... (vezi toată discuția)