Bunica mea locuieste la tara, unde detine, pe langa teren arabil, pentru care are titlu de proprietate, si un teren de 2000 m2 si o casa in sat, pentru care nu are documente de proprietate, nu cunosc din ce cauza. Este inregistrata la Administratia Fiscala si plateste impozit pentru aceasta proprietate. Ce trebuie facut pentru a reconstitui actele de proprietate asupra terenului si a casei?
Nu stiu care erau uzantele prin 1964 insa pana acum vreo doi ani la AFP se mergea pe declaratie tip, fara a fi nevoie sa anexezi si acte doveditoare, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa nu existe nici acolo documentele care iti trebuiesc ,insa in mod sigur, asa cum ti s-a raspuns anterior Vera, iti va fi de mare folos certificatul fiscal pe care o sa ti-l elibereze (se subintelege ca de fapt bunicii sau tie cu procura), la cerere, AFP; in concluzie, mergi si scoate acel certificat fiscal si in functie de ce date sau acte mai reusesti sa aduni, va putea si avocatul la care vei apela sa ia o decizie in privinta caii de urmat.
Calea e uzucapiune, important e sa gaseasca paratul pe care sa-l dea in judecata...
Si nu conteaza asa de mult adeverinta de la AF, desi ajuta, dar daca poseda util...
Ce inseamna: "important e sa gaseasca paratul pe care sa-l dea in judecata... "? Bunicii mei au fost nevoiti sa se mute de unde locuiau initial pentru ca s-a stramutat satul. Din pacate la momentul respectiv nu si-a pus nimeni problema actelor de proprietate. Nu stiu exact cum se reglementau la momentul respectiv.
Va multumesc oricum pentru raspunsuri. Voi inainta o actiune in justitie la vara, deoarece timpul nu-mi permite sa ma ocup mai repede. Pana atunci apreciez orice sugestii.
Ce inseamna: "important e sa gaseasca paratul pe care sa-l dea in judecata... "? Bunicii mei au fost nevoiti sa se mute de unde locuiau initial pentru ca s-a stramutat satul. Din pacate la momentul respectiv nu si-a pus nimeni problema actelor de proprietate. Nu stiu exact cum se reglementau la momentul respectiv.
Va multumesc oricum pentru raspunsuri. Voi inainta o actiune in justitie la vara, deoarece timpul nu-mi permite sa ma ocup mai repede. Pana atunci apreciez orice sugestii.
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)