avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract

Buna ziua! Pot semna antecontractul daca vanzatorul nu are inca intabularea facuta, mentionez ca vreau sa cumpar cu credit prima casa. multumec pt eventuale raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:53, 13 Noiembrie 2010
Da,cu conditia ca sa va angajati un avocat care sa , verifice actele vanzatorului ,respectiv actele de proprietate ale acestuia.Daca veti proceda asa nu veti avea batai de cap ulterior.
Este vorba cumva de o casă nou construită pe care vânzătorul nu a întabulat-o încă? Dacă este așa puteți verifica la primăria care a eliberat autorizația de construire dacă are actele în regulă. Mergeți eventual amândoi și verificați. Puteți semna antecontractul specificând în act că vânzătorul se obligă ca până la data la care va fi încheiat contractul de vânzare-cumpărare să facă toate demersurile necesare întabulării în cartea funciară, puneți niște clauze care să vă apere în sensul returnării avansului în cazul în care nu va mai dori să vă vândă, etc. Oricum și notarul public care va încheia antecontractul va verifica actele și vă va atenționa cu privire la eventualele riscuri. Dar trebuie să vă asigurați dinainte și că banca va accepta creditul pe care îl doriți pentru a cumpăra.
multumesc pt raspunsuri, situatia e urmatoarea: fiul, dupa moartea tatalui, a facut succesiunea, iar cele 2 surori au cedat partea lor fratelui; din cate am inteles, in cartea funciara exista, numai ca nu au avut bani sa scoata intabularea cam 600ron pe care o poate achita doar dupa ce-i dau eu avansul. E in regula.nu? multumesc foarte mult
puteti sa semnati linistita acel contract cu conditia sa fie inserata clauza in antecontract ca intr-un interval determinat vanzatorul sa isi intabuleze proprietatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare teren piciuopel piciuopel Buna seara! Intentionez sa cumpar un teren. Vanzatorul are pe terenul respectiv o decizie definitiva si irevocabila care-l face proprietar insa terenul nu are ... (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un teren intravilan în rural, dar nu are decât acte de proprietate. pot să fac eu, ulterior, cadastrul și intabularea? karina silvia karina silvia Buna ziua ! Doresc sa cumpar de la cineva un teren intravilan in rural. Are doar succesiunea. Pot ulterior sa fac eu cadastrul si intabularea Cum ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - cum ma pot proteja cel mai bine ? alexdory alexdory Doresc sa semnez un antecontract pentru o casa . Prominentul vanzator nu imi inspira nici o incredere si as vrea sa inchei antecontractul cat mai acoperit ... (vezi toată discuția)