avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Antecontract vanzare cumparare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Antecontract vanzare cumparare teren

Buna seara!
Intentionez sa cumpar un teren. Vanzatorul are pe terenul respectiv o decizie definitiva si irevocabila care-l face proprietar insa terenul nu are cadastru si intabulare pentru ca omul nu-si permite cheltuiala. Se poate face un antecontract de vanzare cumparare in care eu ii dau omului un avans urmand ca intr-un anumit termen eu sa-i dau restul de bani iar el sa-mi puna la dispozitie terenul cu toate actele?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
piciuopel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica Ginea , Avocat 17:35, 6 Februarie 2015
Da, poate fi abordata solutia propusa de dvs.
In antecontract se se trece pretul topal, achitarea unui avans si conditionarea efectuarii cadstrului si intabularii terenului in cartea funciara. Dupa ce are extras de carte funciara, adica terenul este intabulat, purcedeti la incheiera contractului autentic cu achitarea integrala a pretului convenit prin antecontract.
Da, este posibil, insa trebuie sa aveti in vedere ca exista riscul ca dupa intabulare vanzatorul sa vanda altcuiva si sa nu va puteti recupera avansul din pret, deoarece nu aveti cum sa va notati antecontractul in cartea funciara.

Sugestia ar fi sa aveti controlul asupra demersurilor pe care le face in acest scop. Eventual sa gasiti Dvs cadastristul, care sa va informeze asupra stadiului intabularii si sa notati antecontractul (inclusiv interdictie de vanzare si grevare) imediat de se deschide cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)