avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declaratia 394
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declaratia 394

Salut, sunt nou pe aici si poate ma ajutati si pe mine cu un sfat.
In 2007 am deschis o firma care pana in iulie 2009 a avut activitate 0. In 2009 am vandut-o, de fapt am cesionat-o. Pana la momentul respectiv am depus toate actele necesare. In iulie 2009 am scos si certificatul de atestare fiscala. De atunci firma activeaza pe alta denumire. Acum sunt sunat de noul proprietar cum ca nu am depus declaratia 394 pe 2009. Eu stiu ca am depus toate actele. In fine. Amenda este de 10 000 de lei. Noul proprietar nu poate scoate certificatul fiscal. Ce e de facut? Cine plateste amenda? Poate fi vorba de amenda daca activitatea firmei a fost 0? Ce se intampla daca nu se plateste amenda? Eu mai am vreo responsabilitate asupra acestui fapt? Mentionez ca firma si-a schimbat denumirea. Vechea denumire pe care trebuia sa depun declaratia nu mai exista.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 22:16, 13 Noiembrie 2010
Daca activitatea firmei a fost zero,nu trebuia sa depuneti D 394.(cand spune zero inseamna ca nu ati avut nicio factura cu tva-furnizor sau client).
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
si de ce ii cere noului administrator d 394, ca fara ea nu ii elibereaza certificatul fiscal?
mergeti la adm si lamuriti situatia.Ei pretind fara sa consulte si decontul de tva ca doar poate poate pica vreo amenda.Dvs.sunteti obligata sa clarificati situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare societate inactiva urmari penalitati Neiyre Neiyre Am o firma ( SRL) care nu mai are in fapt activitate din 2008. Nu am demarat procedura de sistare sau inchidere a firmei din motive financiare. Am continuat sa ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva la anaf aalexa aalexa Buna ziua Am o mare problema: socrii mei au o firma din 2005 pt. care a depus la adm. financiara anual numai declaratie ca firma nu are activitate. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)
Transfer firma dintr-un judet in altul danielacristea49 danielacristea49 Hristos a Inviat! Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de vechea si actuala problema a transferului unei firme dintr-un judet in altul. Acum ... (vezi toată discuția)