avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declarare societate inactiva urmari penalitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declarare societate inactiva urmari penalitati

Am o firma ( SRL) care nu mai are in fapt activitate din 2008. Nu am demarat procedura de sistare sau inchidere a firmei din motive financiare. Am continuat sa depun la Adm Financiara declaratiile fiscale pe 0, pana in iulie 2009, cand efectiv am uitat(am avut de fapt convingerea ca am predat-o) de decl 394 pt sem 1. Mi-a venit notificare de la Adm Fin pt asta. Eu de fapt as vrea ca sa se inchida societatea. Daca nu mai predau nici o declaratie care sunt consecintele asupra mea, ca persoana fizica, avand in vedere ca sunt asociat si administrator al firmei? Eu as vrea sa renunt la firma, dar nu agreez ideea de a da bani din salariu ca sa rezolv problemele firmei, cand aceasta nu mai aduce nici un venit. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce este mai bine sa fac in conditii de legalitate. Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 09:32, 13 Septembrie 2009
Neiyre a scris:

Am o firma ( SRL) care nu mai are in fapt activitate din 2008. [...] in iulie 2009, [...] efectiv am uitat(am avut de fapt convingerea ca am predat-o) de decl 394 pt sem 1. Mi-a venit notificare de la Adm Fin pt asta. [...]

Daca in S1 2009 ai depus decontul de TVA pe 0, adica nu ai avut nici o factura de cumparari (de vanzare, inteleg, nu se pune problema) atunci nu aveai obligatia depunerii declaratiei 394. Mergi la AFP cu notificarea si deconturile de TVA pe zero si se va clarifica situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 razone01 razone01 Salut, sunt nou pe aici si poate ma ajutati si pe mine cu un sfat. In 2007 am deschis o firma care pana in iulie 2009 a avut activitate 0. In 2009 am ... (vezi toată discuția)
392a Herra_ Herra_ 1. am operatiuni in 392 A pe care le-am efectuat catre neplatitori TVA. [u]Asta inteleg.[/u] 2. am operatiuni in 392 A pe care le-am efectuat catre ... (vezi toată discuția)
Srl care nu a avut activitate plateste impozit forfetar? popc popc Buna seara, Am o societate comerciala( SRL) infiintata in 2005 care nu a avut nicioadat activitate. NU am depus la declaratii iar in loc de situatii ... (vezi toată discuția)