avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in constatare

Se poate admite o actiune in constatare a dreptului de proprietate chiar in situatia in care reclamantul nu e in posesie?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:02, 13 Noiembrie 2010
NU (in principiu) .
Nu.
Actiunea in constatare nu este admisibila in conditiile in care exista o cale in realizarea dreptului pretins.
Cum nu aveti posesia, ar trebui sa alegeti o cale in realizarea dreptului.
Prin actiunea in constatare se urmareste constatarea unui drept preexistent si nu crearea unui drept.
este inadimisibila.incercati promovarea unei actiuni in revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare sau in revendicare? mariosms mariosms Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am dat avans la un imobil insa ulterior vanzatorul nu a mai dorit sa perfecteze actele. Am castigat in tribunal ... (vezi toată discuția)
Raport între acþiunea în constatare ºi acþiunea în realizare ContSters54572 ContSters54572 dacă o acţiune în revendicare a fost respinsă irevocabil, cum va fi respinsă o acţiune în constatare între aceleaşi persoane, cu privire la acelaşi ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau in realizare de drepturi? dandanaua dandanaua Printr-o actiune promovata in instanta in 1998, reclamantii solicita sa se constate ca sunt proprietarii unor imobile, ca acestea au fost preluate fara titlu ... (vezi toată discuția)