avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

in institutia la care lucrez se acorda un fel de norma considerate drepturi speciale..problema este ca la directia noastra de politie comunitare ni se trage 200 de ron in plus fatza de restul functionarilor din primarie pentru uniforma pe care o purtam.dar intrebarea este daca se pot castiga acesti bani in instanta avand in vedere ca aceasta uniforma in mod normal conform legii 371 de infiintare a politiei comunitare se acord in mod gratuit.asta e dilema mea si acesti bani deja mi se trag de 38 de luni
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:42, 15 Noiembrie 2010
38 de luni x(ori)200 sau doar cativa lei pe luna?
38 de luni ori 220 de lei pe luna mai exact..bani pe care cei din primarie ii iau in plus fatza de agentii din politia comunitara..in mod normal nu ar trebui sa ia la fel toti aceleasi drepturi dintr-o institutie daca se acorda pe un contract colectiv? de ce acei bani se retin cand uniforma se acorda gratuit?
a, deci vrei sa zici ca alti iau in plus, nu ca vi se trage voua din salar.Pai dai in judecata, daca ai dreptate si dovedesti asta in instanta, vei castiga cu siguranta.
pai asta ma interesa..sa imi ziceti care sunt sansele de reusita
Eu zic sa cititi intai cu mare atentie contractul colectiv de munca/acordul colectiv aplicabil, ca sa vedeti ce scrie acolo!! Daca, la negocierea si semnarea acelei conventii, s-a stabilit ca personalul sa ia acei bani diferentiat, si nimeni nu a zis nimic, nu aveti ce face (s-a negociat, s-a semnat si inregistrat ca atare la ANFP / ITM)...data viitoare, la negocieri, reprezentantii salariatilor/sindicatul sa vada mai bine ce semneaza!
Daca, insa, in documente scrie ca toata lumea primeste aceeasi suma, puteti actiona angajatorul in instanta pentru plata drepturilor restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligatorie reducerea concediului de odihna daca ai avut foaie de boala? e legal sa ti se retina din salariu bani daca ti-ai efectuat concediul de odihna si dupa aceea te-ai imbolnavit? ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca prevederea conform careia concediul de odihna se diminueaza proportional cu numarul zilelor de foaie de boala este ... (vezi toată discuția)
Acordul colectiv cozma2000 cozma2000 Buna ziua ! După noua lege a salarizării funcţionarilor publici mai sunt legale acordurile colective de muncă ( în care erau prevăzute sume pentru ... (vezi toată discuția)
Care este salariul lunar? tulcean28 tulcean28 Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine intr-o probelma....vreau sa deschid un proces cu angajatorul privind drepturile banesti...eu am incheiat un cim cu ... (vezi toată discuția)