in institutia la care lucrez se acorda un fel de norma considerate drepturi speciale..problema este ca la directia noastra de politie comunitare ni se trage 200 de ron in plus fatza de restul functionarilor din primarie pentru uniforma pe care o purtam.dar intrebarea este daca se pot castiga acesti bani in instanta avand in vedere ca aceasta uniforma in mod normal conform legii 371 de infiintare a politiei comunitare se acord in mod gratuit.asta e dilema mea si acesti bani deja mi se trag de 38 de luni
38 de luni ori 220 de lei pe luna mai exact..bani pe care cei din primarie ii iau in plus fatza de agentii din politia comunitara..in mod normal nu ar trebui sa ia la fel toti aceleasi drepturi dintr-o institutie daca se acorda pe un contract colectiv? de ce acei bani se retin cand uniforma se acorda gratuit?
a, deci vrei sa zici ca alti iau in plus, nu ca vi se trage voua din salar.Pai dai in judecata, daca ai dreptate si dovedesti asta in instanta, vei castiga cu siguranta.
Eu zic sa cititi intai cu mare atentie contractul colectiv de munca/acordul colectiv aplicabil, ca sa vedeti ce scrie acolo!! Daca, la negocierea si semnarea acelei conventii, s-a stabilit ca personalul sa ia acei bani diferentiat, si nimeni nu a zis nimic, nu aveti ce face (s-a negociat, s-a semnat si inregistrat ca atare la ANFP / ITM)...data viitoare, la negocieri, reprezentantii salariatilor/sindicatul sa vada mai bine ce semneaza!
Daca, insa, in documente scrie ca toata lumea primeste aceeasi suma, puteti actiona angajatorul in instanta pentru plata drepturilor restante.