avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

de cate zile de spitalizare este nevoie pentru ca ca o persoana ce risca sa-si piarda ochiul din cauza unei agresiuni, sa poata face plangere penala?
vedeti sa nu treaca termenul de formulare a plangerii de 2 luni /plangere prealabila.
Puteti depune o plangere penala avand ca obiect infractiunea de vatamare corporala din culpa , incriminata in art. 184 din Codul penal.
Daca certificatul medico-legal atesta peste 60 de zile de ingrijiri medicale, actul de sesizare poate depasi termenu de 2 luni (necesar a fi respectat in cazul plangerii penale prealabile
)

In cazul in care va exista o infirmitate permanenta , in sensul pierderii unui organ , pericolul social al infractiunii este unul insemnat.
Inca din etapa urmaririi penale , va puteti constitui parte civila, amintind o suma de bani , cu titlu de daune morale si materiale, pe care le veti preciza defalcat.
Asiguratorul de raspundere civila delictuala, introdus in proces ( conform RCA-ului ) va suporta prejudiiciul cauzat.

Vointa de a participa la proces , in calitate de parte civila, poate fi exprimata oricand , in etapa urmaririi penale, insa , in etapa judecatii , pana la citirea actului de sesizare si de inculpare ( rechizitoriul).

Daca este depasit acest moment procesual, este necesar acordul celorlalti parti din proces .
Pana la concurenta valorii probabile, se poate insitui masura sechestrului asigurator , bunurile imobile si mobile ale inculpatului constituind obiectul acestuia.

In aceasta cauza , va exista un raport medico-legal.Totodata, sa solicitati dispunerea unei expertize medico-legale, avand ca obiect numarul de ingrijiri medicale si legatura de cauzalitate dintre suferinta ce v-a fost pricinuita si accidentul rutier.

Va recomand sa depuneti o plangere penala, respectand detaliind imprejurarile in care a fost savarsita fapta penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica ema_r ema_r Va rog sa ma ajutati cu un sfat si anume ce pot face in urma unei agresiuni fizice cu vatamare corporala. Am depus plangere la politie si urmeaza sa obtin ... (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru vatamare corporala din culpa GurzuLoredana GurzuLoredana in urma cu 6 zile am fost lovita pe trecerea de pieteoni de un autovehicul ce nu mi-a acordat prioritate . am fost internata 5 zile , sunt pusa in gips pana ... (vezi toată discuția)