avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment contopit cu fondl de reparatii...rog ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment contopit cu fondl de reparatii...rog lamuriri

daca ma poate ajuta cineva cu cateva lamuriri....sunt tanara si pana de curand nu am avut de/a face cu asa ceva dar...acum nu mai inteleg nimik
in 12 ianauarie mi-am vandut apartamentul. Din inchirierea uscatoriei comune, intr-un cont al asociatiei noastre intra lunar o suma care se impartea celor 20 de partamente. In acest fond de reparatii (asa mi-a zis administratoarea ca se numeste) se stransesera pana la 1 ianuarie 2008 peste 500 de lei. M-am inteles insa cu "dragii" mei cumparatori(la sfatul administratoarei) sa mi dea ei acesti bani ca ea, admin. sa nu mai fac dispozitii de plata, urmand ca eu sa revin la finele lui ianuarie sa platesc chiria pe decembrie.
Noii proprietari m/au rugat sa/i pasuiesc cu acesti bani pana in 5 februarie deoarece nu dispuneau de ei...intre timp(pe la 1 febr.) administratoarea a aflat ca aparuse nus ce lege(in noiembrie) care interzicea returnarea acestor bani!
De la federatia asociatiilor de proprietari, eu am aflat insa ca banii din inchirieri merg automat in fondul de reparatii si nu se inapoiaza celui care a vandut un apartament si doar fondul de rulment se inapiaza, pe baza unei dispozitii de plata(modalitate prin care dna adm. a dat bani din fondul de REPARATII celor care au vandut pana la 1 ian., inaintea mea.) Din cate inteleg eu dna admin a confundat sau contopit cele 2 fonduri, luand banii din chirie si...folosindu/i in fondul de rulemnt(din moment ce a dat inapoi altor proprietari....banii respectivi) CUM SE POATE REZOLVA ACEASTA SITUATIE?
PS: nici adna admin, si nici noii proprietari nu mai vor sa mi dea cei 500 de lei, sustinand ca respecta acum legea ......eu i-am rugat sa ia jumatate din cei 500 si sa plateasca chiria in locul meu pe decembre(ultima luna petrecuta de mine in apart. cu pricina), urmand sa mi returneze numai jumatate..
CE POT FACE IN ASA SITUATIE? Imi dau seama ca a gresit adiministratorul confundand cele 2 fonduri...dar cu ce/s eu de vina?
va rog explicati-mi, daca puteti si doriti!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 19 Februarie 2008
Pentru solutionarea problemei va puteti adresa in scris presedintelui asociatiei sau Primariei de care apartineti care are in cadrul aparatului propriu un compartiment specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii cristina1967 cristina1967 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari detine o suma de bani reprezentand chiria de la o antena cosmote, de curand s-a cumparat o alta usa la intrarea ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli timpuriu timpuriu categoria de cheltuieli de tipul : materiale de curatenie ( detergenti , lavete,maturi ,etc ) si alte cheltuieli de pe partile comune de ex : schimbarea ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii la asociatia de proprietari si impozitarea M. Gradinaru M. Gradinaru Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum! Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor! De curand am aflat de la un membru din ... (vezi toată discuția)