avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... societate asigurare impusa de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

societate asigurare impusa de banca

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
-am un contract de credit cu ipoteca la o banca. a expirat asigurarea si nu am posibilitatea sa fac asigurarea unde vreau ci imi sunt impuse 2 societati de asigurari la alegere.mentionez ca din motiv de pret si nr.de riscuri asigurate cele 2 societati sunt net inferioare ofertei din piata.V-as ruga si un cadru legal care imi ingradeste aceasta optiune -daca exista.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BeatriceAldea-membruAPEC , utilizator 22:55, 14 Noiembrie 2010
Daca creditul este ipotecar-imobiliar se supune art.18 din legea 190/1999 astfel:
ART. 18
Contractele de asigurare prevăzute la art. 16 şi 17 se vor încheia cu o societate de asigurări, iar împrumutătorul nu va avea dreptul să impună împrumutatului un anumit asigurător.
am uitat sa specific ce e vb de nevoi personale garantat cu ipoteca
Creditele de nevoi personale cu ipoteca >200euro si < 20.000 euro sunt reglementate de legea 289/2004.
Creditele de nevoie personale cu ipoteca >20.000euro nu au o lege speciala care sa le guverneze.

In legea 289/2004 nu am vazut sa existe un articol asemanator cu art.18 din legea 190/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract credite acordate de banca in baza codul-ui civil art. 942 ? mamalui matei mamalui matei Buna ziua, Am doua credite la aceeasi Banca din anul 2008.Evident ca nu se face nicaieri specificatia concreta ce tip de credite sunt dar unul este acordat ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos lamuriti-ma in aceasta problema. Nu stiu daca am notiunile corecte. Credit ipotecar = creditul contractat strici pentru cumpararea ... (vezi toată discuția)
E corect adaugarea de alte comisioane cu ocazia aplicarii o.g 50/2010 zemike zemike Cu ocazia aplicarii OG.50/2010 m-am dus sa ma interesez de schimbarile aduse (contract ipotecar cu dobanda variabila ), mi s-a inmanat 2 modele de act ... (vezi toată discuția)