Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
-am un contract de credit cu ipoteca la o banca. a expirat asigurarea si nu am posibilitatea sa fac asigurarea unde vreau ci imi sunt impuse 2 societati de asigurari la alegere.mentionez ca din motiv de pret si nr.de riscuri asigurate cele 2 societati sunt net inferioare ofertei din piata.V-as ruga si un cadru legal care imi ingradeste aceasta optiune -daca exista.
Daca creditul este ipotecar-imobiliar se supune art.18 din legea 190/1999 astfel:
ART. 18
Contractele de asigurare prevăzute la art. 16 şi 17 se vor încheia cu o societate de asigurări, iar împrumutătorul nu va avea dreptul să impună împrumutatului un anumit asigurător.
Creditele de nevoi personale cu ipoteca >200euro si < 20.000 euro sunt reglementate de legea 289/2004.
Creditele de nevoie personale cu ipoteca >20.000euro nu au o lege speciala care sa le guverneze.
In legea 289/2004 nu am vazut sa existe un articol asemanator cu art.18 din legea 190/1999.
Credit ipotecar
tuilleries
Buna ziua!
Va rog frumos lamuriti-ma in aceasta problema. Nu stiu daca am notiunile corecte.
Credit ipotecar = creditul contractat strici pentru cumpararea ... (vezi toată discuția)