avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar

Buna ziua!
Va rog frumos lamuriti-ma in aceasta problema. Nu stiu daca am notiunile corecte.
Credit ipotecar = creditul contractat strici pentru cumpararea unei locuinte, garantat cu acea locuinta. In acest caz, banca vireaza banii imprumutati direct in contul vanzatorului.

Credit de nevoi personale cu ipoteca = creditul contractat pentru orice necesitate (banca nu intreaba destinatia creditului), garantat cu o locuinta (a titularului sau a oricarei alte persoane)
Este corect? Daca gresesc, va rog sa imi spuneti unde.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 09:33, 7 Aprilie 2016
Aproximativ. Credite ipotecare sunt creditele date în baza legii 190/1999, pentru achiziții de imobile, reabilitări, reamenajări imobiliare, etc. și garantate cu imobile.
Creditele imobiliare sunt aceleași credite, cu diferența că sunt încheiate în baza codului civil și nu în baza legii speciale 190/1999.

Creditele de nevoi personale garantate cu ipotecă, sunt date pentru orice nevoi ale împrumutatulu, fără destinație specială, dar sunt garantate cu ipotecă pe un imobil.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract credite acordate de banca in baza codul-ui civil art. 942 ? mamalui matei mamalui matei Buna ziua, Am doua credite la aceeasi Banca din anul 2008.Evident ca nu se face nicaieri specificatia concreta ce tip de credite sunt dar unul este acordat ... (vezi toată discuția)
Societate asigurare impusa de banca mihai69 mihai69 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: -am un contract de credit cu ipoteca la o banca. a expirat asigurarea si nu am ... (vezi toată discuția)
Ipoteca constructie teren deja ipotecat Cristinika Cristinika Buna ziua dragi colegi, speta mea este urmatoarea: Banca are in garantie un teren cu constructie pe el. Ulterior s-a construit un P+1E. Banca si-a exprimat ... (vezi toată discuția)