Buna ziua, am si eu o problema cu un fost angajator cu care mai rau m-am incurcat decat sa am vre-un avantaj in urma colaborarii. M-am angajat la firma acestui angajator in luna august 2010 (in acel moment beneficiam de indemnizatie de somaj). Dupa 3 saptamani de la angajare mi s-a pus in fata un contract de munca pe perioada determinata de o luna urmand ca luna cu un salariu mai mic decat cel negociat lainterviu.Acest lucru a dus laintreruperea stagiului de cotizare. Dupa aceasta luna observand problemele cu plata salariilor pentru toti angajatii, lipsa unor documente lunare, programul de lucru nerespectat, atmosfera si lipsa de bun simt m-au facut sa anunt angajatorul ca nu vreau sa mai continuam colaborarea. Acest lucru i-a iritat foarte mult si cu amenintari si vorbe urate mi-au impus o perioada de preaviz de 15 zile pe motiv ca nu voi vedea niciun ban din salariu. Am acceptat in speranta ca voi obtine salariul, cartea de munca si decizia de incetare a CIM cu ajutorul carora sa imi pot continua macar stagiul de cotizare somaj. In ultima zi de "preaviz" mi-au spus ca nu voi primi nimic din toate acestea pe motiv ca ei i-am incurcat si asa imi vor face si ei mie. In urma discutiilor telefonice in incercarea maleabila de a obtine toate acestea a fost amenintat cu vizite la domiciliu, amenintat cu hartuire si ca pur si simplu nu vor sa-mi dea nimic. Sincer? Vreau sa dau in judecata acest angajator pentru ca merita dar nu stiu de unde sa incep. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns sperand ca am mai mult de castigat mergand pe cale legala decat sa-mi fac dreptate singur. Consider ca m-am lasat prostit si acest lucru nu-mi da liniste. Multumesc!
Nu este vorba de demisie aici. Este vorba de decizia pe baza art 56 lit j. Cu aceasta decizie imi puteam continua stagiul de cotizare somaj. Pentru a demonstra amenintarile am sms-uri,apeluri telefonice inregistrate. Pentru cartea de munca am facut reclamatie la ITM dar se misca destul de greu. Mi-e teama sa nu-mi fi distrus cartea munca (sunt 10 ani de munca acolo)...
Somaj
Floca Teodora
Am fost angajata timp de 12 luni la o societate dupa care am convenit impreuna cu angajatorul ca imi va desface contractul de munca acordandu mi somajul. ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm
georginhio
buna ziua,
am facut o sesizare la ITM deoarece angajatorul unde am lucrat timp de 2 ani nu mi-a incheiat cartea de munca. cred ca face acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)