avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariu restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariu restant

buna ziua,

am fost angajata in data de 15.12.2009 cu carte de munca la o firma care are sediul social in Ilfov si punct de lucru la Galati ) si din iulie ne-a trimis acasa - initial doar pt luna august in CFS - motivand bineinteles criza economica si fara plata salariului aferent lunii iulie 2010. de atunci si pana in prezent (15.11.2010) nu am mai fost chemata la servici - doar in august am fost contactata telefonic pt rezolvarea unor lucrari urgente - iar in privinta salariului am tot fost amanata dar nici vorba sa-l plateasca.
in luna octombrie am sunat administratorul sa-l intreb de salariu si de cartea de munca si mi-a zis sa-l sun mai tarziu si de atunci evita sa mai raspunda la telefon .
In data de 29.10.2010 mi-am depus demisia ( nu pot beneficia de somaj fiindca am fost pusi toti salariatii sa semnam cereri de CFS pentru luna iunie ca sa plateasca niste contributii mai mici , desi in realitate am lucrat program normal ) ca sa nu mai spun ca toate statele de salarii incepand cu luna ianuarie 2010 si pana in mai 2010 cand faptic s-a lucrat program normal iar scriptic au fost modificate ba cu 4ore/zi , ba cate 1 saptamana lucrata si in rest nimic .
Mentionez ca mi-am dat demisia in ideea sa-mi recuperez cartea de munca si sa termin odata cu firma asta ; de asemeni mentionez ca am trimis o sesizare la ITM Ilfov in data de 12.11.2010 .
De curand am fost sunata si rugata sa modific demisia cu o data mai recenta si sa scriu si o cerere de CFS fara data inceput si ca data de sfarsit data de 14.11.2010.
va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez pt a-mi recupera cartea de munca de la ei si salariul .
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 15:26, 15 Noiembrie 2010
1-
Art 4 din decretul nr 92/1976 privind carnetul de munca La incetarea activitatii sau in caz de transfer,carnetul de munca se inmaneaza tiyularului ,completat cu toate inscrierile la zi

2-Pentru solutionarea problemei financiare,avand in vedere reticenta angajatorului,
sesizati oficial ITM
Nu trebuia sa va dati demisia ci sa asteptati un raspuns referitor la reclamatia intocmita. Nu modificati nimic din ce spune angajatorul.
Din moment ceati facut sesizare laITM asteptati raspunsul lor.Sa nu modificati nici data demisiei si nici sa nu scrieti alta cerere de CFP.Eventual ii puteti spune angajatorului ca ati sesizat ITM si asteptati raspunsul lor.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari carte de munca cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Din 2009 luna mai lucrez la o firma din Ilfov , in iunie iulie 2010 deoarece angajatorul tot ma ducea azi maine ,urmatoarea lucrare , am primit ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nanuion nanuion Patronul la care lucrez ne-a trecut in 2010 timp de 6 luni cite 2 saptamini pe fiecare luna in cfs fara acordul nostru. In aceasta perioada noi am lucrat ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)