Din 27 de apartamente in bloc, numai 4 nu avem apometre.
De peste 2 ani de zile nu s-a facut nici o citire a apometrelor din apartamente, toti dand in scris un consum care mi se pare fictiv (1 m cub apa calda 3 pers etc.). Eu m-am sesizat luna trecuta cand pt 6 persoane am platit apa si gazele 7 mil jumate.
Am intrebat-o pe admin. cum calculeaza, mi-a spus scade din ce se inregisreaza la scara blocului ce au declarat cei cu apometru si restul il distribuie la cele 4 ap. necontorizate. Mi-a spus ca n-are ce sa-mi faca, desi e clar ca nu declara nimeni real sau se fura la greu.
Dupa aceasta mica discutie luna asta mi-a venit apa + gaze 3 mil jumate, deci sub jumate.
I-am cerut admin actele primute de la furnizor, cotele declarata, cum a facut calculul, etc. si a refuzat, pe motiv ca sunt confidentiale (?)
Ma duc la presedinte care imi zice ca nu poate sa-mi dea legel decat pe ult. luna
Io am citi legea 230 care zice ca am dreptul la toate actele, voi mai face o incercare sa le obtin azi/maine.
Nu am inteles insa cine stabileste modul de repartizare al consumului de apa (cum se calculeaza). Este stabilit de la asociatie la asociatie? sau se introduce automat sistemul pausal? dar pt cei care refuza citirea contoarelor? (ca asta a fost cica motivul pt care nu s-au citit, ca nu se permite accesul in apartamente; deci de 2 ani n-a mai incercat nimeni sa le citeasca).
In cazul in care nu exista pierderi, si doar 1 nu este contorizat, dar se spala covoare, masini etc folosind apa de la ghena, deasemenea contorizat, diferenta dintre citirile proprietarilor si factura unde trebuie repartizata? (S-au facut controale in apartamente si proprietarii au declarat corect). Iar cand sunt diferente mari dar apa de la ghena nu s-a folosit pentru spalare covoare etc, nu este normal sa fie repartizata celui necontorizat - in apartamentul caruia functioneaza o firma?