avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Buna ziua! Cine poate sa-mi spuna daca conform CCM 2007-2010 se mai acorda salariul mediu pe unitate la nastere?Pentru ca am inteles de la angajator ca NU , deoarece in ordonanta 118 pe 2010 scrie nu se mai acorda. Eu am nascut pe 30 septembrie2010.Va rog cine stie de acest drept sa-mi raspunda.
Cel mai recent răspuns: o_persoana , utilizator 08:39, 8 Februarie 2011
Lege nr. 118/2010
Art. 15
(3) Pentru nasterile survenite pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si pentru casatoriile incheiate pana la aceasta data, drepturile se stabilesc in conditiile actelor normative prevazute la alin. (1) lit. g)—j) si se solicita la plata pana cel Tarziu la data de 31 august 2010.

(1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se abroga:
g) Legea nr. 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti, cu modificarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.028 din 27 decembrie 2006;
h) Ordonanta Guvernului nr. 5/2010 pentru modificarea art. III alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 3/2007 privind unele masuri financiar-fiscale din domeniul protectiei sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 69 din 29 ianuarie 2010;
i) Legea nr. 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 892 din 2 noiembrie 2006;
j) art. 25 si 26 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;

aiurea raspuns....este vorba de TRUSOUL care il acorda primariile...apoi referitor la legea din 2006...afla ca CCM s-a aprobat in 2007...si in cele ce mi-ai scris, nu vad ca nu se respecta CCM
ai vrea ca legea sa se pronunte pe contracte?! asta ca sa intelegi tu?
da, normal...legile sunt facute sa inteleaga numai "inteligentii"?...si tu imi raspunzi in calitate de????"utilizator"????....oricum m-am interesat si dau in judecata ,daca nu vor respecta legea....deja am luat legatura cu pers. juridice:)
Mi s-a acordat acel salariu mediu pe unitate! Multumesc celor care mi-a raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie nastere elizaelena elizaelena se mai acorda vreo indemnizatie la prima nastere/ trusou?pentru ca stiu ca acum cativa ani se acorda... (vezi toată discuția)
Trusou nastere oana8989 oana8989 buna ziua.la nastere se mai da ceva trusou de la primarie?multumesc (vezi toată discuția)
Drepturile mamei Elena Bumbeş Elena Bumbeş Am nascut in ianuarie si as dori sa stiu daca se mai acorda ajutorul de la primarie pentru nou nascuti?? (vezi toată discuția)