avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare-cumparare: consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare-cumparare: consecinte

In anul 2002, in ziua cand am implinit 18 ani, bunicii mei m-au obligat sa scriu o hartie de mana, din care reiesea ca vand casa si o suprafata de 0,03 ha (din un total de 800 mp) vecinului din spatele casei pentru suma de 1.400 lei, eu avand titul de mostenitor.
In ziua respectiva am primit suma de 1.200 lei urmand ca restul de 200 lei sa o achite alta data, lucru care nu s-a mai intamplat.

Pentru suma de 1.200 am semnat pe foia scrisa de mine.
Pe aceeasi foie au mai semnat ca martori 4 vecini, eu si cumparatorul.
Ce valoare are aceasta hartie deoarece eu as vreau sa vand aceasta casa?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:42, 15 Noiembrie 2010
N-ati raspuns la toate intrebarile puse de mine. Ma rog, asta este.
Din cele ce ati scris mai sus nu aveti motive sa cereti desfiintarea conventiei. Disproportia dintre prestatii (leziunea) este exclusa, erati major. Pretul neserios ar produce nulitatea insa ... poate ca nu e vorba despre un pret neserios ci despre altceva. Violenta produce numai o nulitate relativa si intre timp, din 2002 si pana astazi, a intervenit prescriptia al carui termen este de numai 3 ani si care curge de la data incetarii violentei. Asadar presupusa violenta a bunicilor nu mai are nici o relevanta. Nici macar daca bunicii v-ar fi pus cu degetele la usa ca sa scrieti hartia aceea nu mai puteti invoca violenta, dolul (pacaleala) sau eroarea pentru ca a intervenit prescriptia.
N-ati raspuns mai ales la intrebarea privind o instrainare sau un act facut anterior de parintii d-voastra cu privire la acel teren. Ce i-a determinat pe bunici sa zica: "Fa asa ca e bine?" Ce motive aveau? Ce urmareau?
:offtopic:
Banuiesc ca par nesuferit insa privesc totdeauna cu suspiciune chestiunile acestea in care una din parti zice ca nu mai vrea sa execute contractul si nu reuseste sa arate clar ce motive (care nu sunt imorale) ar avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Partaj divort gstl gstl Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul meu, nu ne intelegem sa facem partaj pe cale amiabila; detinem in comun 1apartament, o casa mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare avocat sanmih27 sanmih27 Salut,va rog daca puteti puteti sa ma ajutati intr o problema,in urma cu 2 luni m am prezentat la avocat inpreuna cu vanzatorii eu fiind cumparatorul unui ... (vezi toată discuția)