avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am primit ameda de la I.T.M
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am primit ameda de la I.T.M

am primit prin posta la sediu procesul verbal ne cu amenda de 3000 ron.pentru ca nu am platit un angajat .a esit lipsa in gestiune 5400 ron am depus reclamatie la politia economica si se afla in curs de ancheta .a recunoscut ca este lipsa dar nu stie de unde.dar normal trebuia sa trimita o instintare i.t.m. dupa care sa ami dea amenda .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 15 Noiembrie 2010
ITM-ul nu are cum sa va dea amenda pentru ca nu ati platit un salariat ... cred ca este vorba despre o alta fapta sanctionata contraventional de catre ITM ... care este articolul in baza acruia v-a amendat ITM-ul?
art.21 din leg108/1999
De fapt, in acest caz, vi s-a stabilit un plan de masuri in urma controlului ITM si pe care trebuia sa-l aduceti la indeplinire , iar dvs nu l-ati indeplinit si in acest caz s-a facut uz de prevederile art.21 din Legea nr.108/1999.
Banuiesc ca in acel plan era trecut si prezentarea dovezii de plata a salariului pentru salariatul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primt o amenda de la i.t.m simion nicoleta simion nicoleta :(pentru ca nu am platit salariatu .dar a esit lipsa in gestiune si e depusa declaratie la politia economica in curs de ancheta .au ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu restant prin itm sau tribunal? maradona666 maradona666 Fostul angajator refuza plata salariului restant pe ultimele doua luni de activitate pe motiv ca eu nu am solicitat inventar in momentul (sau inaintea) ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime loredana1973 loredana1973 Buna ziua.Am cautat in legislatie si nu am gasit,care este amenda,pentru o firma daca nu plateste sporul de vechime,la un control ITM? Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)