avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalcularea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalcularea pensiei alimentare

prietena mea a terminat divortul(are hotararea definitiva si iervocabila primita !) ,problema e pensia alimentara ce trebuie sa o primeasca fetita ei ! fostul ei sot ..lucreaza in strainatate(germania !) bineinteles cu contract de munca .....poate cere recalcularea pensiei alimentare tinanda cont ca pensia a fost fixata pe baza adeverentei de salarizare adusa de ex-sotul ei ,ca si cum ar fi lucrat in tara la acea firma , dar de fapt el a revenit in tara doar pt. solutionarea divortului fara a opri contractul de munca in strainatate !
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 15:38, 16 Noiembrie 2010
Daca poate face dovada ca veniturile sunt mai mari decat cele avute in vedere de catre instanta poate cere in orice moment majorarea pensiei.
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala locuiti ( art. 10 din Codul de procedura civila stabileste o competenta teritoriala alternativa, in materie de pensie de intretinere, asa incat aveti la indemna posibilitatea sesizarii instantei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul sau cea in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra).
Insa , de aceasta data , sa aveti un inscris justificativ al veniturilor.
Daca pensia de intretinere e stabilita in cota procentuala, iar tatal nesocoteste mentiunile din hotararea judecatoreasca , acesta savarseste infratiunea de abandon de familie , incriminata de art . 305 din Codul penal .

(in vederea punerii in miscare a actiunii penale e necesara sesizarea politie sau parchetului in termen de 2 luni de la exercitarea activitatii infractionale).

In caz ca doriti stabilirea pensie in cota fixa ( desi venitul poate comporta modificari si va trebui, ulterior , sa investiti din nou instanta de judecata pentru o justa apreciere a acestei pensii ) , dati-va fostul sot in judecata.

Instanta de judecata va trimite societatii angajatoare, tert poprit, hotararea judecatoreasca.

Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
daca face dovada veniturilor poate sa ceara recalcularea.
ar trebui sa depuna o copie de pe contractul de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere razvan38 razvan38 Buna ziua. Situatia se prezinta in felul urmator : sunt divortat si am primit la divort copilul spre crestere. Luna asta fata implineste 18 ani si pleaca la ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste pensia alimentara? alinaoniga alinaoniga Buna ziua!asi dori si eu sa stiu ce sa fac in cazul in care am divortat in anul 2008 si atunci instanta mi-a incredintat copilul de 2 ani iar tatalui i-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara restanta biia biia Buna ziua! tocmai am implinit 18 ani si ma aflu intr-un continuu conflict cu tatal meu. parintii mei sunt divortati de aproximativ 10 ani. eu am ramas in ... (vezi toată discuția)