buna ziua as dorii sa va intreb dak am avut 0.89 in aerul expirat....si la sange nu a venit inca....care e procedura ....ce imi face politia si restul lumii....cum ar fii mai bine sa fac??
Vi se va intocmi dosar penal pentru ca valorile stabilite de aparatul etilotest se vor dubla ca valoare in urma recoltarii probelor biologice.
Art.87/1 din OUG nr.195/2002,sanctioneaza cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani astfel de fapte.
Daca nu aveti antecedente penale si in functie de pozitia dvs,de eventuala recunoastere a faptelor atat la cercetari cat si in instanta,de alte circumstante personale,vi se poate aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.ar.81 c.pen
totodata ii poti multumi lui dumnezeu si restului lumii ca nu ai accidentat pe cineva.
si ce au uitat sa-ti spuna colegii e ca permisul va sta o perioada in sertarul politistului iar ca sa-l recapeti s-ar putea sa dai si un examen.......
vi se intocmeste dosar penal, veti trece printr-un proces. posibil sa obtineti suspendarea pedepsei.
permisul va fi anulat. dupa un an de la ramanerea hotararii definitiva, puteti sustine examen pt obtinerea unui alt permis (asta daca sunteti in libertate)
Alcool la volan
marcu001
Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa ... (vezi toată discuția)