avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de schimb imobiliar-bun viitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de schimb imobiliar-bun viitor

Contractul prin care A transmite lui B dr de prop asupra unui teren, iar B se obliga sa transmita in schimb un bun viitor- un apartament din imobilul pe care il va construi pe acel terem, este un contract de schimb? In ce forma trebuie incheiat? B poate fi cetatean stain?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:07, 21 Februarie 2008
In opinia mea este vorba despre un schimb, care trebuie sa imbrace forma autentica.
B nu poate fi cetatean strain, dar cetateanul strain B poate fi asociat la un SRL romanesc.;)
Sper sa intelegeti.:D
De ce nu poate B sa fie cetatean strain?

Nu vad sa fie un schimb, mai degraba o asociatiune in participatiune, ceva de gen... Am sa ma mai gandesc...
Buna ziua tuturor,
eu inca nu am inteles, strainii pot cumpara terenuri in RO?
Stiu ca inainte de modificarea constitutie nu puteau. Dupara aderarea la UE, conform legii din 2005 pot cumpara in conditii de reciprocitate, insa am inteles ca, chiar si asa notarii nu incheie contracte cu strainii.
Ma puteti lamuri va rog frumos?:-/
Va multumesc.
Inca nu exista reciprocitatea respectiva, deci nu pot dobandi terenuri. Dar isi pot face societati comerciale romane care sa detina terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea unui obiect in romania pentru un cetatean strain Alas Alas Buna ziua tuturor, Sunt cetatean german de origine romana plecat din Romania in anii 80. Va rog sa ma ajutati .Despre ce este vorba?Am cumparat in anul 1991 ... (vezi toată discuția)
Donare teren agricol catre cetatean ue adrianina adrianina Buona ziua. As dori sa stiu daca un cetatean roman rezident in UE poate cumpara teren agricol pentru a-l dona, in urmare, unui cetatean UE. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren pt. constructii de catre un cetatean strain in romania Eugen Crismaru Eugen Crismaru Cine poate sa ma ajute cu un sfat in legatura cu aceasta problema...legislatia in acest caz este foarte ambigua si nu ofera suficiente raspunsuri clare. In ... (vezi toată discuția)