avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONARE TEREN AGRICOL CATRE CETATEAN UE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONARE TEREN AGRICOL CATRE CETATEAN UE

Buona ziua.
As dori sa stiu daca un cetatean roman rezident in UE poate cumpara teren agricol pentru a-l dona, in urmare, unui cetatean UE.
Multumesc anticipat pt un raspuns elocvent.
Cel mai recent răspuns: adrianina , utilizator 15:43, 11 Iulie 2011
Pana in 2012 cetatenii UE nu pot detine ca persoane fizice terenuri in Romania. Aceasta este o derogare de la Tratatul de aderare la UE si are o valabilitate de 5 ani din 2007.

Ministrul de Externe Teodor Baconschi într-un discurs dat saptamana trecuta a anuntat ca Romania va solicita extinderea derogarii pana in 2017.
Iti multumesc pt. raspuns.
In schimb e posibil sa fie cumparat de un cetatean roman si apoi donat cetateanului UE?
pai asta vi s-a explicat mai sus ca nu se poate dobandi de catre un cetatean strain dr de prop asupra terenurilor din Romania prin acte intre vii translative de proprietate.
Ma scuzati ... credeam ca se refera la cumparare. Va multumesc pentru colaborare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire cumparare imobil ContSters150057 ContSters150057 Buna seara, Imi poate spune cineva daca se poate obtine imputernicire notariala, la solicitarea unui cetatean din U.E., pentru ca eu sa cumpar in numele si pe ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui obiect in romania pentru un cetatean strain Alas Alas Buna ziua tuturor, Sunt cetatean german de origine romana plecat din Romania in anii 80. Va rog sa ma ajutati .Despre ce este vorba?Am cumparat in anul 1991 ... (vezi toată discuția)
Dreptul cetatenilor ue cu statut de rezidenta in romania de a detine in proprietate terenuri intravilane ion-_- ion-_- buna seara, va cer sfatul in incercarea de a rez urmatoarea problema: dupa anul 1990 in baza legii? am fost improprietarit cu un teren intravilan in calitatea ... (vezi toată discuția)