avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana eliberat conditionat ce sanse are?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana eliberat conditionat ce sanse are?

Am fost eliberat conditionat acum 2luni.M-am prezentat la AJOFM si am fost luat in evidenta ca pers fara loc de munca.Intre timp mi-am gasitun loc de munca .Am lucrat i luna fara acte (la negru)pt ca in luna urmatoare sa fiu angajat cu ,contract ind de munca depus la ITM Dar nu mi-au facut carte de munca.In dimineata aceasta ,la prezentarea la munca ,mi s-a inmanat preavizul ,as dori sa mentionez faptul ca preavizul incepe cu data de 18.11.2010 si inceteaza in data de 15.12 2010.Concedierea s-a facut in temiul art 65 alin 1 din codul muncii,iar orele depuse de munca ar trebui sa fie de 8 ore pe zi.
Inrebaril;e mele ar fi urmatoarele:
-nu am primit decizie de concediere ,ce ar trebui sa fac?
-am dreptul la somaj dupa2 luni de zile?(art 65 alin 1)
Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat si astept raspuns

Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 13:04, 16 Noiembrie 2010

Art. 16. - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele in
cautarea unui loc de munca, aflate in una dintre urmatoarele situatii:

a) au devenit someri in sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c);

b) nu au putut ocupa loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant
sau dupa satisfacerea stagiului militar;

c) ocupa un loc de munca si, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia;

d) au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala,
conform legii;

e) cetateni straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat
venituri in Romania, conform legii;*

f) nu au putut ocupa loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din
detentie.

szidonia a scris:

Am fost eliberat conditionat acum 2luni.M-am prezentat la AJOFM si am fost luat in evidenta ca pers fara loc de munca.Intre timp mi-am gasitun loc de munca .Am lucrat i luna fara acte (la negru)pt ca in luna urmatoare sa fiu angajat cu ,contract ind de munca depus la ITM Dar nu mi-au facut carte de munca.In dimineata aceasta ,la prezentarea la munca ,mi s-a inmanat preavizul ,as dori sa mentionez faptul ca preavizul incepe cu data de 18.11.2010 si inceteaza in data de 15.12 2010.Concedierea s-a facut in temiul art 65 alin 1 din codul muncii,iar orele depuse de munca ar trebui sa fie de 8 ore pe zi.
Inrebaril;e mele ar fi urmatoarele:
-nu am primit decizie de concediere ,ce ar trebui sa fac?
-am dreptul la somaj dupa2 luni de zile?(art 65 alin 1)
Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat si astept raspuns

Decizia de concediere va fi emisa dupa data incetarii activitatii, adica dupa 15.12.2010
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24. Dupa 2 luni de activitate nu veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? ada235 ada235 am si eu o intrebare : daca am fost angajata timp de 5 luni cu carte de munca si in prezent sunt studenta pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj in italia nicu_s nicu_s Buna seara! Lucrez de cativa ani in Italia avand contract de munca pe perioada determinata.Ca sa-mi depun cererea pentru indemnizatie de somaj,mi se ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru fosti detinuti Dragos Tinta Dragos Tinta Am intalnit urmatorul caz: o persoana inregistrata la AJOFM ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca, eliberat din detentie de curand, adica sustinand ... (vezi toată discuția)