avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prea lung?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prea lung?

Am intentat actiunea de divort in iunie 2007.Casatoriti in 1992,un copil minor.Primul termen a fost in septembrie 2007.La prima infatisare el a spus ca nu e de acord cu divortul,la al2lea termen a trimis o intampinare in care spunea ca e de acord cu divortul din vina ambilor, cu incredintarea minorului mie si cu pensia alimentara.La termenul 3 nu s-a prezentat el, la al4lea a venit si a zis ca nu se opune divortului.In speranta ca se va lua in considerare ultimile lui pozitii, la al5lea termen am venit cu un singur martor,sperand ca judecatorul va admite ca se poate lipsi de al2lea martor in virtutea ultimilor pozitii ale paratului.El insa nu s-a prezentat la acest termen,martorul fiind audiat si prin faptul ca paratul nu a fost in sala,judecatorul a zis ca are o pozitie oscilanta si sa vin cu al doilea martor.Avocatul meu nu a vrut sa obiecteze spunand ca daca renuntam la al2lea martor,judecatorul poate respinge cererea de divort.Acum,la al6lea termen, am sanse sa se termine odata?Deja au trecut atatea luni.Am ajuns la concluzia ca daca te porti cu bun simt, esti invitat sa te impaci desi am declarat ca asa ceva e imposibil si nu vreau.Cum ar trebui sa procedez ca termenul din martie sa fie ultimul?Poate sunt cam putine informatii,dar nu vreau sa ma lungesc prea mult cu expunerea
Cel mai recent răspuns: d_aliss , utilizator 11:29, 21 Februarie 2008
Avocatul dv. a procedat corect, cred ca nu mai dureaza mult. Nu inteleg pana acum de ce nu ati mers inainte cu probele, indiferent de pozitia lui.
Ati crezut si dv. si judele ca e om de cuvant.
Insistenta pentru impacare e formala, asa cere legea.
Daca s-a finalizat ancheta sociala si s-au audiat martorii, nu ar mai fi nici un motiv de amanare.
Multumesc pentru raspunsuri. Ancheta sociala este de 2 luni la dosar.Va mai fi audiat un martor si apoi sper sa intre in pronuntare daca nu cumva voi fi surprinsa de o schimbare de pozitie din partea paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe spg77 spg77 In caz de divort, ce probe este indicat si pot solicita? Precizez ca este un copil minor la mijloc, este vorba de culpa sotului si sunt si bunuri care vor face ... (vezi toată discuția)
Amenintare sun_shinelily sun_shinelily Buna ziua, Sunt in divort dupa 16 ani de casatorie. Am 2 baieti minori. Dupa multe scandaluri, sotul a fost de acord cu divortul si custodia mea . Imediat ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor danut.cheptanaru danut.cheptanaru in cat timp pot sa divortez daca suntem de acord amindoi cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului mie ,care este procedura de urmat.multumesc (vezi toată discuția)