avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

O sa incerc sa fiu pe cat de succint pot fi .

In urma unei neintelegeri cu un anumit individ ( neintelegerea , este discutabila, nu intru in detalii ) , am ajuns la un conflict cu aceasta persoana . Am lovit-o [ o singura data, in burta, nu puternic ( fara cauzare de semne etc ) ] a sunat la politie , politia a venit a fost intocmit proces verbal urmand ca el sa continue cu plangerea mai departe etc etc.

1: sa presupunem ca acea persoana merge pana in panzele albe cu plangerea , eu , conform actiunilor mele ma incadrez la "(1) Lovirea sau orice alte acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu zile-amendă" . Cam cat as putea sa primesc ? Si cam cat s-ar stabili ziua de amenda ?

2: din experientele personale pe care le-ati avut dvs. cat de des vor cei vatamati sa se ajunga intr-atat de departe [ instanta => inchisoare ] pentru un singur pumn dat la nervi intr-o cearta ?
Cel mai recent răspuns: Potarniche , utilizator 18:11, 16 Noiembrie 2010
=D> Calmeaza-te fara concediu medical e decat amenda 2 milioane parca, in cazul in care n-ai cazier si trebuie sa aiba un martor, o camera de filmat ceva ca l-ai lovit.
Depinde foarte mult de organul de cercetare penala.
Daca sunteti trimis in judecata aveti o probabilitate mare sa va alegeti cu cazier.
Totul revine la normal daca partea vatamata isi retrage plangerea.
Impacati-va
daca partea vatamata isi retrage plangerea , eu mai primesc vreo amenda sau ceva ? sau daca isi retrage plangerea pur si simplu nu mai am dosar penal si platesc amenda ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. cu vreo 2 ani in urma, eram minor si mergeam cu o ... Andreea torica Andreea torica Buna seara. Cu vreo 2 ani in urma, eram minor si mergeam cu o vecina pe drum, si din urma mea a venit un baiat mai mare decat mine cu care am avut mai demult ... (vezi toată discuția)
Am lovit pe cineva Dragos2001 Dragos2001 Eu am 17 ani iar un copil de 13 m-a provocat,eu lovindu cu pumnul în zona obrazului,respectivul a mers la poliție iar eu am fost chemat astăzi pe 27.12 ... (vezi toată discuția)
Doasr penal pt lovire? sergiu-iulian sergiu-iulian buna ziua.am facut si eu o prostie,si nu stiu inca ce pot sa patesc in contiunare :( .intr-o seara lam lovit cu pumnul pe o persoana in zona nasului si a ... (vezi toată discuția)