Problema dv este similara cu cea a noastra si cu a multor oamenii de aici de prin forum vezi
1
www.avocatnet.ro/content/for...
2
www.avocatnet.ro/content/for...
Si noi aplicam cum a hotarat asociatia.conform
Art. 40. - (1) Daca sunt întrunite conditiile prevazute în actele normative în vigoare cu privire la asigurarea gradului de montare a repartitoarelor de costuri pentru apa sau
încalzire, atunci repartizarea acestor utilitatii se stabileste prin decizie a comitetului executiv al asociatiei de proprietari, printr-un regulament propriu care trebuie sa cuprinda prevederi cu privire la modul de citire, de calcul si de repartizare a contravalorii consumurilor respective.
Intamplarea face sa avem si noi tot pe ISTA care cred ca gata daca au apucat sa puna ei repartitoare numai renunta lumea la ei.
Explicatile asa cum zice in discutiile din link-urile de mai sus ca ordinul ANRSC nu se aplica decat pentru sistemul centralizat si nu centrala de bloc sau de scara si sa nu mai trimita foi cu costuri pentru cei debransati.Sa zica merci ca i-ati ales sa faca o impartire.
Noi am amenintat ISTA ca daca nu ii scoate pe cei cu centrala proprie atunci o sa ne facem citirea singuri.Initial au facut pe destepti ca nu avem cum dar apoi cind au vazut ca am decis sa facem citirea singuri manual au cedat.
Cand au vazut ca chiar am reusit sa aducem pe cineva care cu un singur receptor radio conectat prin mufa de usb la un laptop si a reusit sa citeasca apometrele de la distanta asa cum faceau si ei au redus si costul cu 60%.