avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... criterii concurs
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

criterii concurs

Întrucât criteriile stabilite in anuntul privind scoaterea la concurs a unui post de secretar oras , publicate pe saitul anfp-ului nu conţine şi faptul că persoana care concureaza trebuie sa faca dovada ca a absolvit studii de masterat in domeniul stiintelor adm, manageriale etc. , nu este inafara prevederilor legale ?
Din câte stiu aceste conditii sunt obligatorii pentru ocuparea unui post de conducere intr-o primarie de oraş . Se admite si situatia aceasta asa din start. Ce este de făcut ?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 22:26, 26 Noiembrie 2010
legea nr. 188/1999
" ART. 66
Pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
b) să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
c) să îndeplinească cerinţele specifice prevăzute în fişa postului;
d) să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 57 alin. (6);
e) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi."
daca este " si"..atunci era o problema. nu poti cere ca pentru postul de sef serviciu contabilitate, candidatii sa aiba studii de masterat in domeniul frunzei verzi. se presupune ca e un examen serios, pentru un post serios, si care trebuie ocupat de un profesionist. dupa parerea dvs....care e mai profesionist, ala de are master pe finante sau ala de are master pe birotica ( este si asa ceva la facultatile cu profil AP, si pe dimploma scrie " licentiat in stiinte administrative).
chestia cu conditiile specifice...e simpla. studiati putin fisa postului standard, prevazuta in anexa nr. 1 la H.G. nr. 611/2008, si veti intelege de ce. :)
DA,multumesc!o sa studiez ca sa lamuresc!Am insistat pe studii pt ca in institutia noastra suntem 4 pers care au in cadrul fac de adm publi , master in ..gestiunea resurselor in administratia publica...
deci,a tuturor resurselor,inclusiv financiare.Asta ne doare,consideram ca si noi aveam in specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
Dupa parerea mea daca in lege scrie ca trebuie sa ai studii administratie publica,management sau in specialitatea functiei,puteti participa cu totii.Cine e mai bun ala sa castige.Eu credeam ca trebuie sa ai master pentru toate functiile de conducere.Adica daca vine unul dinafara el sa nu aiba studii de master pe motiv ca e rectutat,iar eu dinauntru sa am ,pe motiv ca sunt promovat? Si ne inscriem amandoi la concurs pe acelasi post.E cam aiurea.
asta e si parerea mea ca puteam participa toate pers din interiorul insitutiei care indeplinea conditiile,mai ales ca era concurs de promovare...nici vorba de recrutare...etc.
Ma intreb care e sanctiunea pt faptul ca aces concurs de promovare nu a fost comunicat si in monitorul oficial?
De ce sa se comunice in Monitorul Oficial,daca se face dovada ca s-a publicat intr-un ziar local si la avizierul institutiei ? Nu cred ca e o problema.Unde scrie ca trebuie publicat in MO ? Acolo apar anunturile si dupa 3 luni,nu cred ca e un impediment ca nu s-a publicat in MO.Ma repet eu credeam ca trebuie sa ai master pentru toate functiile de conducere.Adica daca vine unul dinafara el nu trebuie sa aiba studii de master pe motiv ca e rectutat,iar eu dinauntru sa am ,pe motiv ca sunt promovat?
E cam nedrept.

Alte discuții în legătură

Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere? duduionescu duduionescu Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul ... (vezi toată discuția)
Sef birou - administratie publica mfrincu mfrincu poate ocupa un post de sef birou in administratia publica o persoana care are studii superioare de 5 ani facute inainte de 1989 si care nu are studii de master ... (vezi toată discuția)
Ultima versiune a legii nr. 188/1999 laura-ioana laura-ioana Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care este ultima versiune actualizata a legii nr. nr. 188/1999, si unde o pot consulta cu toate actualizarile si modificarile ... (vezi toată discuția)