avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

daca in cadrul procesului de divort sotia este plecata din tara , poate fi reprezentata de mama ei?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:10, 16 Noiembrie 2010
procura are perioada de valabilitate.a fost incheiata o procura in urma cu 4ani. daca sotul, cel care a deschis actiunea de divort are angajat avocat, cine suporta plata avocatului in conditiile in care el cere ca parata sa suporte cheltuielile de judecata
Daca casatoria se desface din culpa comuna, parata poate fi obligata la 1/2 din cheltuielile suportate de catre reclamant .
Daca casatoria se desface din culpa exclusiva a paratei, aceasta va fi obligata la plata integrala a acestora.
sa inteleg ca cel care pierde va suporta si cheltuielile cu avocatul celui care castiga?
Da, pentru ca onorariul de avocat este suportat de catre reclamant si suma respectiva reprezinta cheltuieli de judecata alaturi de taxa de timbru si timbrul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata gaby@ gaby@ Daca intr-un proces de divort esti gasit vinovat (e vina ta), cam cat sunt cheltuielile de judecata? (vezi toată discuția)
Divort din culpa admoisescu admoisescu Buna seara , sunt citat intr-un proces de divort in calitate de parat . In cadrul copiei exemplarului cererii formulate de reclamanta este specificat ... (vezi toată discuția)