Buna seara
Am si eu urmatoarea dilema:administratorul unei societati a luat factura pentru nunta lui pe care vrea sa o deconteze pe firma :pe factura scrie organizare eveniment exista si un contract , platile s-au facut esalonat prin banca , omul incearca sa lucreze cat mai corect.
Mentionez ca firma se ocupa cu sisteme audio ptr evenimente, scene etc.
Am mai intrebat ici colo si toata lumea imi spune ca se poate deconta ca se apropie de obiectul de activit al firmei.
Intrebarea mea este urmatoarea daca chiar se poate deconta pe ce cont de cheltuieli se inregistreaza (623?) mentionez ca val fara tva este 50.000 ron.
Daca nu ce fac cu platile care sunt facute prin banca catre furnizorul respectiv.
#-o#-o
Va multumesc anticipat pentru rabdare si intelegere.
Cu ceva timp in urma am auzit un banc despre contabili, este un banc foarte cunoscut, dar care se aplica foarte bine contabililor romanii (iar topicul asta constituie o dovada in acest sens):
La o masa, un matematician , un statistician si… un contabil.
La intrebarea:” Cat fac 2+2 ?” , s-a raspuns asa :
- Matematicianul :” Fix 4″
- Statisticianul: ” Probabil 4″
- Contabilul uitandu-se cand la unul, cand la altul ” Cat vrei sa fie ?”
Buna ziua
Din cate am inteles eu pana acum am 2 variante:
-nu operez fact pt ca este riscant si atunci nu mai dam cu subsemnatul nici eu nici el (contabil si administrator) in cadrul unui eventul control.
-operez fact cu riscuri pentru amandoi dar tot nu-mi dau seama ce chelt este :nedeductibila clar dar........
Ma gandesc atat timp cat exista o fact emisa si eu nu o inreg in contab la un eventual control incrucisat din partea furnizorului ce explicatie dau eu?Atunci chiar ca administratorul se spala pe maini si raman direct implicata ca nu am declarat factura.
Sincer chiar nu stiu cum sa procedez sunt bulversata la momentul asta.
Va multumesc ca incercati sa ma ajutati in acesta problema.