avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

sotul meu are un baietel din alta casatorie ,as dori sa aflu cum se poate sista o pensie alimentara . e legal sa nu mai platesti pensie alimentara in conditiile in care cel in grija caruia a ramas minorul nu sta pe acasa si nu ii cumpara incaltaminte ,etc si cu toate acestea incaseaza banii ?
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 05:41, 17 Noiembrie 2010
pensia de intretinere e dreptul copilului.nu se poate sista acest drept pt motivul invocat de dvs.
nu poate fi sistata pensia de intretinere,este dreptul minorului.
nici daca dovedim ca nu isi petrece timpul cu minorul ,nu ii cumpara nimic din ce are nevoie ?cu toate astea cum putem face sa il luam in grija noastra ?ea are o rata la banca de 500 ron,ea va fi obligata la pensia alimentara ?se bazeaza pe faptul ca are
rata scoasa in timpul casatoriei dar fara consimtamantul sotului p atunci,
Pensia in favoarea minorului nu poate fi sistata pentru ca mama sa este reprezentantul legal al minorului si ea decide cum administreaza pensia pentru cresterea si educarea acestuia.
Daca dvs.si sotul dvs.sunteti de acord, sotul dvs.poate solicita reincredintarea minorului, bineinteles promovand o actiune pe rolul instantei in acest sens.
Va trebui insa in cadrul actiunii sa se aduca probe din care sa rezulte ca s-au schimbat imprejurarile avute in vedere de instanta la incredintarea minorului si nu e deloc simplu.
Bineinteles in cadrul actiunii de reincredintare veti solicita si obligarea paratei la plata pensiei de intretinere, iar daca actiunea sotului dvs. va fi admisa, mama va fi obligata la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului.
Consultati avocat si analizati impreuna daca aveti astfel de probe.;)
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu conteaza ce rate la banca(datorii la vecini,posete de cumparat,etc) are mama...relatia reala este intre tata si copil,in sensul ca tatal este obligat de lege sa contribuie la cresterea si educarea minorului...din pacate in Romania ,doamnele divortate in marea lor majoritate vad aceasta pensie ca pe un castig personal in defavoarea fostului sot....copilul este lasat pe locul doi...cunosc cazuri...Daca intradevar tatal este preocupat de cresterea minorului are destule instrumente juridice...asa cum a afirmat si colega mai sus....In concluzie in nici un caz nu se pune problema sistarii...este un drept al minorului pana la 26 ani....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara rickylaura rickylaura Am divortat si am 2 copii minori carora le voi plati pensie alimentara. Care sunt modalitatile de plata a pensiei alimentare? Cine imi garanteaza ca banii dati ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmin carmin buna ziua, sunt mama a doi copii minori, sotul a plecat de acasa dupa alta, nu a divortat inca, si imi spune ca va divorta, acum eu nu imi permit sa ... (vezi toată discuția)
Custodie surioara sandusandu sandusandu Buna ziua. AM nevoie de niste indrumari pentru a obtine custodia surosrii mele mai mici (9ani) care in clipa de fata se afla in custodia mamei. Parintii nu ... (vezi toată discuția)