avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... nemultumire auchan
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

nemultumire auchan

buna!
am cumparat luni 15,11,10 un rucsac pt laptop din auchan cu 101 lei! la casa am intrebat daca pot sa-l returnez in caz ca nu mi se potriveste; mi s-a spus ca da, atata timp cat are etichetele pe el si am bonul, in 24 de ore! din nefericire nu e bun rucsacul, nu incape laptopul...

bun! a2a zi marti 16.11 am fost sa-l returnez, ca sa aflu ca de fapt nu se poate returna, ci doar inlocui cu un alt produs! doamna mi-a facut un bon retur, valabil 2 luni!
problema e ca nu pot sa frecventez magazinul timp de 2 luni, sa vad ce oferta este; alt produs, din alta categorie nu-mi trebuie!

vreau sa stiu daca se pot recupera cumva banii sau daca situatia ramane asa...!

multumesc!
Cel mai recent răspuns: kuraudiu , utilizator 17:30, 17 Noiembrie 2010
Magazinele obisnuite nu au obligatia de a lua inapoi sau a schimba un produs.
Daca insa accepta o fac din culanta, adica prefera sa aiba un client multumit.
Insa daca accepta preluarea produsului inapoi sunt obligati sa restituie si bani in intregime inapoi. Conditia este ca ambalajul si etichetele sa fie in stare buna.
Multe insa dau un vocher sau un bon valoric inapoi care se poate valorifica in magazin. Acesta insa nu poate fi limitat in timp, caci d-voastra ati dat banii si nu ati primit nici o marfa, in conditiile in care de buna voie v-au preluat produsul inapoi.
Dar in Romania totul este posibil.
In baza documentelor de la unitatea furnizoare.sesizati oficial OPC
aveti de tras... nu cred ca se justifica suma pentru bataia de cap... sau daca dori sa vi se dea dreptate cu orice pret este alt ceva.
Asa fac si am trecut si eu prin asta, iti poti cumpara orice din magazin de bani respectivi, merg pe ideea ca daca iti dau bani nu ii mai cheltui la ei in magazin. foloseste bonul la cumparaturile obijnuite si iti iei produsul dorit din alta parte.
sau gaseste pe cineva care sa il dea la casa bonul si sa iti dea tie bani pe el.
da, nu m-am gandit la ideea asta, sa dau bonul altcuiva...ms!
am stat si am reflectat si cred ca o sa-mi iau altceva, un modem wireless , da' am citit ca au pb si cu electronicele....mai vad eu!

ms tuturor pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs cumparat din magazin simonasimona111 simonasimona111 Buna. Am cumparat acum o sapt un un produs de imbracaminte pentru un cadou. Nu sunt sigura ca produsul va fii bun. Am intrebat respectiva comercianta daca prin ... (vezi toată discuția)
Se poate restitui un produs la magazin? mihaela495 mihaela495 Am achizitionat de curand un generator electic cu intentia de a-l folosi in scop casnic. Ulterior, citind instructiunile am constatat ca nu este compatibil cu ... (vezi toată discuția)
Probleme la retur AlexOprea20 AlexOprea20 Buna seara, numele meu este Alexandru Oprea, iar in urma cu 1 zi, am cumparat fizic un articol vestimentar de la Lee Cooper din Plaza Romania (Bucuresti). ... (vezi toată discuția)