avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnarea unu obiect cumparat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnarea unu obiect cumparat

Buna seara!Ajutati-ma va rog, deoarece m-am incurcat in hatisul legilor privind legislatia consumatorului.Am cumparat o cada de baie in urma cu 5 zile, si astazi incercand sa o monteze lucratorii am realizat ca nu se potriveste ca masura la mine in baie.Este vina mea clar, insa vreau sa stiu daca o pot returna, cu posibilitatea de a primi banii inapoi, deoarece in aceste conditii m-am hotarat s-o restaurez pe cea veche, si sa renunt la ideea de a achizitiona o alta in schimb.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: serban33 , utilizator 02:17, 16 Martie 2011
In conditiile in care ,produsul achiztionat nu prezinta defectiuni care sa impuna inlocuirea acestuia ,alte aspecte,inclusiv dimensiunile ,nu sunt cauze care sa oblige comerciantul sa primeasca produsul si sa returneze contravaloarea acestuia
Exact cum banuiam!Multumesc de raspuns!Culmea, este ca are si un defect, mai exact datorita conditiilor de transport oferite de respectiva firma este destul de rau zgariata, insa m-as simti vinovata sa ma duc sa reclam zgarietura(pe care initial o acceptasem, sau mai exact o intelesesem),in conditiile in care problema mea adevarata este de fapt alta.
depinde de unde ati luat-o si daca mai aveti bonul. ar fi bine sa incercati, magazinele mari accepta indiferent de motiv, unele va dau banii inapoi , la altele cumparati altceva in schimb.. important e sa aveti bonul
cu micii comercianti , puteti ajunge la o intelegere sa schimbati produsul cu altceva, cu bon sau fara bon. intai intrebati si apoi mergeti cu cada, transportul il veti asigura dvs
Incercati si varianta : "optiune gresita", cu conditia ca articolul respectiv sa nu fi fost avariat de catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de conformitate produs? dariad dariad Am cumparat un cooler pentru laptop si l-am folosit doar o singura data. Am pus laptopul pe el si acesta a alunecat datorita sistemului prost de sprijin. Noroc ... (vezi toată discuția)
Nemultumire auchan kuraudiu kuraudiu buna! am cumparat luni 15,11,10 un rucsac pt laptop din auchan cu 101 lei! la casa am intrebat daca pot sa-l returnez in caz ca nu mi se potriveste; mi s-a ... (vezi toată discuția)
Returnare produs francisk francisk Am achizitionat un covor dintr-un magazin de covoare. Cand am ajuns acasa am constatat ca produsul este prea mic si am hotarat sa-l returnez. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)