avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajez un somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajez un somer

buna ziua,
am si eu o intrebare ,daca angajez un somer care se afla in luna a 8 de plata si unul care se afla in luna a 6 de plata pot inchiea o conventie cu AJOFM( am auzit ca timp de 2 ani pot primi un salariu minim pentru fiecare somer angajat). Cum aflu mai multe informatii?Pentru persoanele care au terminat perioada in care primeau indemnizatia de somaj este valabil aceiasi procedura?

Cel mai recent răspuns: Kinga_d , utilizator 12:24, 17 Noiembrie 2010
Se incheie conventie in cazul somerilor de peste 45 ani, a absolventilor de liceu, facultate,parinti singuti etc., daca angajatorul nu a mai fost in relatii de munca cu somerul timp de 2 ani inainte angajarii. Trebuie sa stiti ca nu puteti concedia persoana respectiva timp de 2 ani( peste 45 ani) si 3 ani in cazul absolventilor. CM se va putea desface doar in baza demisiei.Si totodata somerii vor mai putea primi 30% din somaj pana la data expirarii perioadei de acordare a somajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce avantaj au persoanele peste 45 de ani privind angajarea? snake_val snake_val As dori sa aflu care sunt legile care vizeaza angajarea persoanelor peste 45 de ani si ce facilitati le ofera statul? (vezi toată discuția)
Prima de instalare Alina Cretu Alina Cretu Mi-am \"prins urechile\" in Legea 76/2002si am nevoie de ajutor.Am absolvit facultatea in vara.M-am inscris la AJOFM-ul unde imi am domiciliul stabil.In ... (vezi toată discuția)
Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)