avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

mi-a venit o hartie de executare silita pentru o factura neplatita.
suma este de 800 lei
venitul meu este de 544 lei/luna
pot sa cad la o intelegere cu excecutorul silit si sa achit in trei transe suma?
nu am alta posibilitate
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 12:18, 17 Noiembrie 2010
daca venitul respectiv il obtineti in baza unui contract de munca oficial, puteti solicita executorului infiintarea popririi pe venitul respectiv
Nu cu executorul trebuie sa cadeti la intelegere (ar fi cam nelegal sa o faca) ci cu partea care va executa silit. Insa avand in vedere suma mica ce urmeaza sa fie executata si faptul ca poprindu-va o treime din venituri executorul ar obtine 4,4 rate, oferta d-voastra cu plata in 3 rate e mai avantajoasa si probabil ca va fi acceptata de partea adversa. Vor creste insa cheltuielile de executare.
Ca idee generala, trebuie sa stiti ca e mai avantajos sa va imprumutati cu bani din alta parte decat sa platiti cheltuielile de executare.
ajuns debitorul in aceasta faza, nu vad cum ar putea sa nu plateasca cheltuielile de executare.......:stunned:
da , deja exista cheltuieli de executare.
nu se mai pune problema sa nu le platesc.
am vrut doar sa stiu daca pot plati in tri rate lunare , atat.
deci spuneti ca normal trebuie sa discut cu cei care ma executa.
cineva mi-a zis ca executorul silit este mediatorul acestei executii si ca ar trebui sa discut cu el , urmand ca el sa discute cu firma care l-a angajat.
in cat timp de la emiterea titlului executoriu voi fi contactata de executor?
l-as contacta eu dar nu am nici un nr. de telefon
credeti ca ma va contacta dumnealui la adresa sau sa iau legatura cu firma care ma executa?
cum sa procedez?
sdianaviolina a scris:

ajuns debitorul in aceasta faza, nu vad cum ar putea sa nu plateasca cheltuielile de executare.......:stunned:

Era vorba despre cuantumul acestor cheltuieli. Una este sa platesti cheltuieli de executare pana in faza somatiei si cu totul altceva sa le acoperi dupa ce s-au organizat vreo 2-3 licitatii ori s-au facut alte acte pentru care executorul va percepe onorariu.
@ Flavia Vlad. Eu n-am zis sa nu luati legatura cu executorul ci ca nu cu el trebuie sa faceti intelegerea. E o diferenta. Nu, executorul nu face medieri decat daca este si mediator dar atunci in nici un caz intr-un dosar executional pe care l-a deschis el.
Sunati-l la telefon sau mergeti pe la biroul lui daca se poate cu prima din cele 3 rate la d-voastra. Avand in vedere motivele deja aratate banuiesc ca o sa-si sune clientii si veti ajunge la o intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă scad datoria sub 10.000 lei și pun bani în cont poprit ... StefaniaEmerson StefaniaEmerson Dacă scad datoria sub 10.000 lei și pun bani în cont poprit pentru a demonstra ca am venituri, mai poate creditorul executa imobiliar? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar caradis caradis Va rog sa imi da-ti un sfat. Am un credit la banca cu ip[oteca. Am intarziat cu plata vreo 3 luni dar am revenit si am platit. Azi m-am trezit cu un telefon de ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie in 2012 in urma unei sentinte judecatoresti din 2004 jasmy131107 jasmy131107 Buna ziua va expun si eu problema pe care o am in speranta ca voi un raspuns.Soacra mea a avut un telefon cu abonament in 2002 la [firma telefonie].Abonamentul ... (vezi toată discuția)