avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract societate telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract societate telefonie mobila

Am contrat cu vodafone pt internet din ianuarie 2010. Spuneti-mi cum pot sa-l reziliez, tinand cont ca este incheiat pe 2 ani. Am intrebat la vodafone si mi s-a spus ca trebuie sa platesc modemul (130 E). Intr-adevar asa este? Doresc rezilierea contractului deoarece serviciile sunt sub orice critica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:23, 18 Noiembrie 2010

Prin legea 161/2010 care modifica art 84 a legea nr 296/2004, si a lege 193/2000, privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, s-a reglat acest probleme legat de taxele si prelungirea fortate.
Taxele de reziliere erau oricum ilegale si dinaintea acestei promulgari. Pentru orice sumă pretinsa, furnizorii trebuie să prezinte dovezi concrete privind semnificatia acelei sume: produse vindute, servicii prestate, daune...
Noul art 84 zice asa: "Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."


Atunci acum poti sa denunt si sa reliziez contract dar firma respectiva de telefonia are dreptul la justa despagubirea. In cazul dv la intoarcerea modemului sau plata pretullui prevazut in contract. Si pentru contractele vechi si pentru cele noile.

O zi buna!.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Daca nu sunteti multumit de calitatea prestatorului, tot nu puteti asa tam- nesam sa reziliati asa simplu.
Important este sa puteti dovedi ca ei nu livreaza serviciul potrivit contractului. Adica daca vi se promite in contract download de 16000 si aveti doar 8000, sau upload de 1000 si aveti 256, si puteti demonstra aceasta, atunci puteti rezilia cu incetare imediata. Si nu aveti obligatia platii vreunei taxe de reziliere intru-cat comerciantul este vinovat, asa cum se mentioneaza si prin lege.

Daca reusiti astfel sa reziliati, cu incetarea imediata a contractului, atunci nu sunteti obligata sa platiti modemul, intii aveti dreptul sa il restituiti, insa cu plata unei despagubiri pentru perioada cat v-ati folosit de modem, sau daca vreti puteti sa il si cumparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumita de serviciile orange mamalui Stefan mamalui Stefan In urma multiplelor probleme avute din pricina Orange,m-am decis sa deschid acest topic adresat nemultumitilor de servicii de telefonie mobila si internet.Am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract sevicii internet ContSters220737 ContSters220737 Cum pot rezilia un contract serviciu internet incheiat pe o perioada de doi ani,inainte de termen fara a plati daune.Am trimis scrisori si e-mailuri ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii inernet endresandor22 endresandor22 am incheiat acum un an si jumatate un contract pentru furnizarea de servicii de internet cu modem wireless cu vodafone.am primit gratis modemul si atunci nu se ... (vezi toată discuția)